Alle Buurtzorg teams en alle apotheken in Leeuwarden zijn inmiddels officieel gestart met MediCheck App. De start is gefundeerd door een collectieve samenwerking tussen de toonaangevende thuiszorgorganisatie, apotheken en MediCheck. De zorgpartijen zetten op deze manier innovatieve eHealth in om de veiligheid rondom medicatie te verhogen.

De Buurtzorg teams en apotheken in Leeuwarden, hebben collectief besloten om voor MediCheck App te kiezen als hun elektronisch toedienregistratie systeem. De negen teams van de grootste thuiszorgorganisatie in Nederland en betrokken apotheken zijn inmiddels getraind door MediCheck. De applicatie is nu momenteel werkzaam binnen de werkprocessen van de zorgpartijen en zorgt dit voor een kwaliteitsverhoging van de geleverde zorg. Beide partijen vormen op deze manier een sterke communicatieve samenwerking ondersteund door MediCheck om zo de medicatieveiligheid blijvend te verhogen.

“Het juist innemen van medicatie is essentieel voor de werking ervan. Het is onze verantwoordelijkheid als apothekers om onze cliënten hier maximaal in te ondersteunen. Bij cliënten die hulp krijgen bij het innemen van medicatie is digitale toedienregistratie met de MediCheck App dé manier om deze verantwoordelijkheid in te vullen!” zegt apotheker Peter Barla.

“MediCheck helpt ons om efficiënter te kunnen werken. Doordat we altijd een actueel medicatie overzicht hebben zorgt dit niet alleen voor veel gebruiksgemak, maar ook voor een verhoogde kwaliteit van zorg verlenen aan onze cliënten.” Buurtzorg Leeuwarden.

MediCheck is een systeem voor elektronische toedienregistratie en heeft een directe koppeling met de apotheekinformatiesystemen. Wijzigingen van medicatie zijn gelijk zichtbaar en er is dus altijd een up-to-date medicatie overzicht van de cliënt. Tevens zijn de foto’s en bijsluiters van alle medicatie beschikbaar en kan de zorgverlener een digitaal verzoek tot dubbele controle bij risicovolle medicatie versturen naar collega’s op afstand. Met als doel de toediening van medicatie voor zorgprofessionals veiliger en efficiënter te maken.