De bacheloropleiding Biomedische wetenschappen van LUMC en de Universiteit Leiden behoort volgens de Keuzegids 2018

tot de beste opleidingen van Nederland. Het stempel ‘topopleiding’ is te danken aan het stimulerende lesprogramma, de kwaliteit van de docenten en de aandacht voor de praktijk.

“Leiden is een absolute aanrader voor biomedisch”, concludeert de Keuzegids 2018. De bacheloropleiding haalde een score van 86 uit 100 punten. Volgens de Keuzegids zijn de studenten enthousiast over het stimulerende en samenhangende lesprogramma en sluit de toetsing hier perfect op aan. Daarnaast krijgen de docenten lof voor de intensieve begeleiding en uitstekende feedback. En de praktijk komt ook ruim aan bod in de werkgroepen.
Betrokken studenten
De opleiding doet het al jaren goed in de Keuzegids, maar dat nu het stempel ‘topopleiding’ volgt is een kers op de taart. Opleidingscoördinator Arko Gorter en opleidingdirecteur Kees Tensen zijn zeer verheugd met de goede score. “Wij zijn een kleinschalige opleiding en besteden veel aandacht aan de ontwikkeling en begeleiding van onze studenten, bijvoorbeeld door het onderwijs in academische, schrijf- en presentatievaardigheden. Ook zijn wij trots op internationale curriculaire uitwisseling met het Karolinska Institutet in Zweden, die wij volgend jaar hopen uit te breiden. Heel fijn om te zien dat studenten dit hoog waarderen”, aldus Gorter. De goede beoordeling komt niet geheel als een verrassing, vertelt Tensen. “Het komt voor een belangrijk deel ook omdat onze studenten heel erg betrokken zijn bij het evalueren en verbeteren van onderwijs. In alle gremia binnen de opleiding zijn studentenvertegenwoordigers actief .”
Geneeskunde gedeeld derde
Met een score van 62 punten eindigt de Leidse bacheloropleiding Geneeskunde in de Keuzegids 2018 op een gedeelde derde plek, met Rotterdam en de Vrije Universiteit van Amsterdam. De eerste plek is dit jaar voor Utrecht, gevolgd door Maastricht.
Oordeel van studenten en specialisten
De Keuzegids Universiteiten 2018 vergelijkt de bacheloropleidingen van alle universiteiten in Nederland. Bij het beoordelen van de opleidingen baseren de makers van de Keuzegids zich voor op het oordeel van studenten uit de Nationale Studentenenquête en op dat van specialisten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie.
Kijk voor meer informatie over Biomedische wetenschappen en Geneeskunde op de website van de universiteit.
Bron: LUMC