Het LUMC gaat de infrastructuur en het beheer van het patiënteninformatiesysteem HiX van ChipSoft verzorgen voor Alrijne Ziekenhuis. Henk Gerla, Raad van Bestuur LUMC, en Mark de Jong, Raad van Bestuur Alrijne Ziekenhuis, tekenden 12 juli een overeenkomst daarvoor.

Alrijne Ziekenhuis, een fusie tussen het Diaconessenhuis Leiden en het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp/Alphen aan den Rijn, stapt in november over op HiX. Het LUMC verzorgt de ‘hosting’ van HiX in Alrijne. Het levert de infrastructuur en verzorgt het technisch applicatiebeheer.

Veel tot stand gebracht
De afgelopen jaren zorgde het directoraat ICT van het LUMC ervoor dat het patiëntensysteem EZIS, de voorganger van HiX, draaide voor het Diaconessenhuis Leiden. Aan beide zijden leidde dat tot tevredenheid. Ook over het huidige traject zijn de operationeel managers Rob de Weerd (LUMC) en Rudy de Haan (Alrijne) erg te spreken. “De technisch specialisten hebben al veel tot stand gebracht.”

Technische expertise
Mark de Jong (Raad van Bestuur Alrijne): “Door HiX in te voeren in het hele Alrijne Ziekenhuis kunnen we makkelijker gegevens uitwisselen en afspraken en opnames centraal plannen. We zijn blij dat we voor het technische gedeelte de expertise van het LUMC kunnen gebruiken.”

Ook het LUMC profiteert hiervan, benadrukt Henk Gerla (Raad van Bestuur LUMC). “Wij werken op meerdere fronten samen met Alrijne. Daar past deze samenwerking in. Dat we hetzelfde ict-systeem hanteren maakt het uitwisselen van patiëntendata in de toekomst gemakkelijker.”

Bron: LUMC