Marcel Visser - portretfoto
Foto: John van Hamond

Marcel Visser (1960), nu nog RvB-lid van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, treedt per 1 augustus toe als CFO a.i. bij het Máxima Medisch Centrum. Beide huizen maken deel uit het het innovatieve samenwerkingsverband mProve.

Naast het financieel management was eHealth een belangrijk aandachtspunt van Visser, die 6,5 jaar voor het JBZ in ’s-Hertogenbosch heeft gewerkt. In een reactie op de Máxima-site noemt hij innovatie en digitale transitie ook als aantrekkelijke elementen van zijn nieuwe werkgever in Veldhoven.

Marcel Visser heeft een uitgebreide staat van dienst in de ziekenhuissector en daarbuiten. Hij startte in 1985 zijn loopbaan in (technische) managementfuncties bij Volvo Car, Ziekenhuis Rijnstate en het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis (nu ETZ). In 2001 maakte hij de overstap naar de bestuurlijke zijde, achtereenvolgens bij Thebe (instelling voor thuiszorg, verpleging en verzorging in Midden-Brabant) en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. In 2009 werd hij RvB-lid  in het St. Elisabeth Ziekenhuis, en in 2015 in het JBZ. Marcel Visser heeft een technische en bedrijfskundige achtergrond.