Per 1 december aanstaande stapt drs. M.B.P.M. (Marcel) Visser (55) over naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis.


Samen met Piet-Hein Buiting, voorzitter, vormt hij vanaf die datum de Raad van Bestuur. Hij volgt Peter Langenbach op, die lid van de Raad van Bestuur wordt van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.  Marcel Visser maakt op dit moment nog deel uit van de Raad van Bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.
“Na een periode van fusie en nieuwbouw bevindt het Jeroen Bosch Ziekenhuis zich nu in een fase waarin onderwerpen als de strategische positionering, samenwerking met ketenpartners en de implementatie van een nieuw EPD en e-health toepassingen op de agenda staan. Ik vind het een grote uitdaging om daar samen met Piet-Hein Buiting en een voor mij nieuwe organisatie de schouders onder te zetten. De overstap komt voor mij op een logisch moment, nu de juridische fusie van het St. Elisabeth en het TweeSteden ziekenhuis per 1 januari 2016 een feit is”, aldus Marcel Visser.
Voorzitter van de Raad van Toezicht, Peter Beckers, geeft aan: “Wij zijn blij met de komst van Marcel Visser. Door zijn aantreden per 1 december blijft de Raad van Bestuur niet alleen op sterkte; zijn achtergrond en ruime bestuurlijke ervaring zijn voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis van grote betekenis bij het verder uitbouwen van ingezette strategische ontwikkelingen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Marcel Visser en Piet-Hein Buiting samen in staat zijn het JBZ naar een volgende fase te loodsen.”
Marcel Visser heeft een uitgebreide staat van dienst in de ziekenhuissector en daarbuiten. Hij startte in 1985 zijn loopbaan in (technische) managementfuncties bij Volvo Car, Ziekenhuis Rijnstate en het St. Elisabeth Ziekenhuis. In 2001 maakte hij de overstap naar de bestuurlijke zijde, achtereenvolgens bij Thebe (instelling voor thuiszorg, verpleging en verzorging in Midden-Brabant) en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. In 2009 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Marcel Visser heeft een technische en bedrijfskundige achtergrond.