MEB-certificering - foto uitreiking certificaat
Joric Witlox van de Stichting Register Montage Expert Brandveiligheid (MEB) reikt het certificaat uit aan TAB-directeur Harrold Schoen:

Directeur Harrold Schoen van Totaal Aanpak brandveiligheid BV (TAB) kreeg deze week het bedrijfscertificaat Montage Expert Brandveiligheid (MEB) uitgereikt. TAB is volledig gespecialiseerd in het aanbrengen van bouwkundige brandwerende voorzieningen en is het derde gecertificeerde bedrijf in deze branche van Nederland. 

MEB-certificering geeft een bedrijf voor opdrachtgevers herkenbare expertise en professionaliteit. Een belangrijk aspect is dat monteurs voldoende kennis en ervaring hebben om vast te stellen dat een opdracht correct is en de uitvoering daarvan zal leiden tot daadwerkelijke betere brandveiligheid. Het zijn immers inderdaad de monteurs die de kwaliteit bepalen. De monteurs van Totaal Aanpak Brandveiligheid die zijn opgenomen in het MEB Register krijgen een pasje waarmee ze kunnen laten zien dat ze gecertificeerd zijn. Daarnaast mag TAB als gecertificeerd bedrijf het MEB logo voeren.

Onderscheidend

Harrold Schoen: “In het veld komen we schrijnende situaties tegen, die altijd in het nadeel zijn van de klant en veiligheid. Met deze certificering toont aan dat wij een goede partij zijn om die situaties aan te pakken. Wij zijn bekend op dit terrein en bovendien altijd bezig met kwaliteit en vergroening. Zo hebben we ook alles al voorbereid voor ISO 14001 en kijken we hoe we milieubewust met ons materiaal en afval om kunnen gaan. De certificering is ook een motivatiefactor voor onze monteurs: het is goed werken in een bedrijf dat meer kan en wil doen dan andere bedrijven in dit vak. We hebben tijdens de aanloop naar de certificering ook goede begeleiding gehad van de producent van onze producten. CPG/Nullifire heeft afgelopen jaar een nieuwe productenlijn gekregen en die nieuwe ontwikkelingen houden we op de voet bij.”

MEB register

Stichting Register Montage Expert Brandveiligheid is in 2015 het leven geroepen om kennis over bouwkundige brandveiligheid te bevorderen, waardoor succesvol geteste producten ook op de juiste manier worden gemonteerd. Om dit te realiseren is het MEB in Nederland de certificering van monteurs en bedrijven begonnen. De stichting heeft sinds de oprichting een belangrijke beweging in gang gezet omtrent kennis en kwaliteitsverbetering in de markt van bouwkundige brandpreventie.

In de komende editie van het magazine FMT Gezondheidszorg, nummer 6 van 2021, leest u drie artikelen over brandveiligheid. Het magazine verschijnt op 5 november.