Medisch specialist Endomed heeft zich in november gevestigd in het Brabantse Uden. Het bedrijf is al sinds 1985 actief in de medische branche en levert medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en privéklinieken in Nederland en België. Daarnaast verzorgt Endomed verschillende trainingen/workshops op het gebied van airway management en chirurgisch instrumentarium. Naast de vestiging in Didam was het familiebedrijf ook al actief vanuit Leende. Daar komt nu dus de vestiging in Uden bij. Het nieuwe bedrijfspand is gevestigd op het bedrijventerrein Vluchtoord aan de Oostwijk 14 in Uden. De verhuizing is onderdeel van de transitie naar specialist en partner in medische hulpmiddelen voor o.a. de Operatiekamer, Polikliniek, Intensive Care en Spoedeisende hulp. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis voor de groeiende activiteiten in België.

Manier van werken
Het nieuwe bedrijfspand is helemaal aangepast aan onze manier van werken. De teams zitten bij elkaar in een open omgeving, zodat de samenwerking optimaal is en we snel kunnen inspelen op behoeften bij onze klanten. Endomed past steeds meer principes van het agile werken toe, wat ook aanpassingen vraagt van de behuizing.

Trainingen en workshops
Met apparatuur, (chirurgische) instrumenten, disposables en andere medische hulpmiddelen van een aantal sterke merken zoals VBM, Medicon, Sapi Med en Schaerer kan Endomed zich onderscheiden in een aantal niche markten. Daarnaast komen er ook meer mogelijkheden voor trainingen en workshops. “Onze klanten vragen steeds meer om samenwerking in plaats van een pure leverancier of groothandel”, zegt Niels van Amerongen, managing director van Endomed. Hij vervolgt: “Naast de trainingen die we regelmatig op locatie in een ziekenhuis of op een evenement verzorgen, kunnen we nu ook klanten op onze eigen locatie ontvangen voor meer gerichte trainingen. Dit zullen we in 2017 verder gaan ontwikkelen.”

Bron: Endomed