FibriCheck is de eerste medische gecertificeerde smartphone applicatie voor het screenen en opvolgen van hartritmestoornissen. FibriCheck maakt het voor artsen mogelijk om zonder moeite symptomatische of risicovolle patiëntengroepen te volgen. Het sleutelbegrip in deze technologie is de digitale innovatie in het verkrijgen van het signaal en de bijhorende dataverwerking. Voor patiënten is de app veelal geruststellend.

FibriCheck bestaat uit twee belangrijke componenten, een smartphone applicatie voor de patiënt en een webapplicatie voor de arts. De applicatie voor de patiënt vereist geen bijkomend toestel. Patiënten moeten enkel de app installeren op hun eigen smartphone om FibriCheck altijd en overal te kunnen gebruiken. FibriCheck voorziet op deze manier gedurende langere periodes inzichten in de hartslag en het hartritme van patiënten.

Het meetprincipe van FibriCheck maakt gebruik van kleurveranderingen veroorzaakt door variaties in het bloedvolume die gemeten worden in de vingertip. Deze photoplethysmogram-techniek is extensief gevalideerd en is sterk gecorreleerd met het ECG signaal. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze wetenschapspagina van FibriCheck.