Het op de High Tech Campus gevestigde Usono heeft een investering gekregen van MSB de Medici, de vernieuwende en ondernemende maatschap van vrijgevestigde medisch specialisten die voornamelijk werkzaam zijn in Máxima Medisch Centrum.

Usono is bekend als de ontwikkelaar van de ProbeFix, een medisch accessoire waardoor cardiologen en echolaboranten het hart van een patiënt kunnen bekijken zonder met de hand de echografie probe vast te houden. Dat er grote interesse is in de product waardoor het hart zelfs tijdens inspanning bekeken kan worden werd ook weer duidelijk tijdens EuroEcho-Imaging, het grootste echocardiografie congres ter wereld. In Milaan demonstreerde Usono samen met apparatuur van Philips de ProbeFix aan honderden cardiologen en werd met internationale gebruikers waaronder een officiële Usono Ambassador uit Polen geëvalueerd.

Het is dan voor Usono ook juist erg mooi dat een lokaal ziekenhuis het nog jonge bedrijf wil ondersteunen in de commerciële fase. De CEO van Usono, Benjamin Tchang, vertelt met trots “Wij zijn ontzettend blij dat medisch specialisten zoveel geloof en vertrouwen hebben in onze technologie en business. Met deze investering kunnen we verder groeien en ProbeFix naar nog meer gebruikers in Europa brengen”. Maxima Medisch Centrum werkt al langer samen met Usono, onder andere in een onderzoek dat geleid werd door UMC Utrecht. Voor een internationale publicatie werd de toepasbaarheid van ProbeFix voor de zogenaamde stress echo gevestigd. Hiervoor zijn echobeelden gemaakt tijdens inspanning op een ligfiets, iets dat zonder ProbeFix niet zou kunnen.

Usono was als een van de eerste startups actief in de Health Innovation Campus in Veldhoven. Michael van Dusseldorp, financieel directeur bij MSB de Medici kent Benjamin en zijn collega’s Victor Donker en Jori Verbeek dan ook al vanaf het begin en is onder de indruk van de knappe prestaties die Usono met beperkte middelen heeft geboekt “Het is ongelofelijk knap wat Usono de afgelopen 2 jaar bereikt heeft en wij zijn daarom ook overtuigd dat onze
investering de groei nog sterker zal versnellen”.

Usono, dat door Innovation Origins en Philips verkozen is tot de meest belovende startup van Eindhoven, is komende tijd nog op zoek naar meer groeikapitaal. De commerciële focus voor 2019 ligt op het veroveren van de Duitse markt waarbij meer ambassadeurs, referentiecentra en publicaties essentieel zijn.