Topsector Life Sciences & Health kent in totaal 2,76 miljoen euro toe aan zeven publiek-private onderzoeksprojecten naar organ-on-a-chip technologie en aanverwante biomedische vraagstellingen. Bij vier van de zeven projecten zijn LUMC-onderzoekers betrokken.

De investering brengt kennisinstellingen en bedrijven uit binnen- en buitenland bijeen in gezamenlijke projecten. LUMC-onderzoekers nemen deel aan de volgende projecten:

Enthousiast over uitkomst

Om fundamenteel onderzoek naar de organ-on-a-chip-technologie te stimuleren, heeft de Topsector samen met het Nederlandse orgaan-op-chipconsortium hDMT geïnvesteerd in deze nieuwe R&D-projecten.

Christine Mummery, voorzitter van hDMT en hoogleraar ontwikkelingsbiologie bij het LUMC: “We zijn erg enthousiast over de uitkomst van deze call. Het is goed om te zien dat publieke en private partijen hun krachten bundelen om showcases te ontwikkelen voor organ-on-chip-technologie, die van enorme waarde zal zijn voor veel biomedische toepassingen. De toekenning van deze projecten geeft onderzoekers in Nederland unieke kansen om dit veld te ontwikkelen en in stand te houden.”

Fotografie: Paul ter Baak and Marinke van der Helm, University of Twente