In Zürich vindt van 20 t/m 23 November voor de derde keer een groot hypnosecongres plaats met specialisten in dit vakgebied vanuit de gehele wereld.
Hypnose is op tal van terreinen wetenschappelijk bewezen, werkt effectief, efficiënt en veilig, stelt HypnoseMentor
Hypnose wetenschappelijk bewezen
Het is wetenschappelijk bewezen dat in hypnose bepaalde lichaamsfuncties veranderen. De persoon gaat langzamer ademen, de bloeddruk zakt en de hersenen bevinden zich in een staat tussen wakker zijn en slapen in. De bloeddruk kan op grond van hypnose veranderen en de hoeveelheden en samenstelling van hormonen, de stofwisseling en de werking van het immuunsysteem kunnen worden gestimuleerd. De hypnotische trance brengt in de hersenen een aantal fascinerende processen en fenomenen opgang en moderne technieken kunnen deze processen zichtbaar maken.
Studies laten zien dat met behulp van hypnose resultaten kunnen worden geboekt op tal van terreinen zoals angsten, fobieën, Posttraumatisch Stresssyndroom (PTSD), fibromyalgie, hoofdpijn, prikkelbaar darmsyndroom (PDS), stress, slapeloosheid, seksuele problemen, artritis, asthma en deze lijst is nog veel langer.
Hypnose is voor wetenschappers al een gegeven, getuige ook het feit dat hypnose bijvoorbeeld wordt ingezet om een toeval op te roepen, in plaats van dagen te wachten totdat de patiënt vanzelf een toeval krijgt om nader onderzoek te doen.
In Frankrijk vond in augustus een internationaal hypnosecongres plaats. Medische professionals discussieerden over de vraag hoe hypnose ingezet kan worden en in welke opzichten hypnose zelfs beter werkt dan andere methoden daarbij ondersteund door de Franse overheid.
Nederland begint het gelukkig ook op te pakken getuige de eerste operatie met hypnose in juli 2015.
De vraag of hypnose een reëel verschijnsel is, is niet langer meer aan de orde.
HypnoseKongress Zürich
Tijdens de openingsavond van het congress werden tijdens een paneldiscussie de grenzen van hypnose en hypnotherapie verkend. De kwantumfysica die al decennia oud is laat zien dat we anders zullen moeten gaan denken over bewustzijn en onze realiteit. Oude overtuigingen zullen moeten worden losgelaten om grote vernieuwingen toe te laten in hoe we omgaan met bewustzijn en de mind-body relatie. Op het moment dat we bewustzijn toelaten als een belangrijke factor in ons leven, waarbij we onszelf niet langer zien als een persoon die geluk of pech heeft of zelfs slachtoffer, maar zelf daadwerkelijk actief worden om technieken te leren om controle te nemen over ons lichaam en onze geest zijn we in staat effectief en efficiënt stress te verminderen, de werking van ons immuunsysteem te verbeteren en af te komen van angsten en allerlei mentale en zelfs fysieke klachten. De methoden zijn veilig en goedkoop. Er is een wereld te winnen, aldus HypnoseMentor