EMO Systems heeft haar portfolio van passieve netwerkisolatoren uitgebreid met drie nieuwe modellijnen, EN-65, EN-85e en de EN-1005+. Netwerkisolatoren verzorgen de galvanische scheiding van het datanetwerk in een medische ruimte of toestel en beschermen apparaten en patiënten tegen lekstromen en overspanningen in het datanetwerk.

De EN-65 is een vervolg op de bestaande EN-70 serie en wordt geleverd met een aansluitsnoer voorzien van een RJ-45 plug. De maximale lengte van deze geconfectioneerde kabel is 10 meter. Leverbaar in een snap-fit of keystone uitvoering.

De EN-85e biedt de gebruiker als extra een bescherming tegen mechanische overbelasting ook wel OTAR geheten. Een veel voorkomende oorzaak van uitval bij kwetsbare apparatuur is dat de data-aansluiting wordt blootgesteld aan te hoge trek- en dwarskrachten. Daardoor kan onherstelbare schade ontstaan aan de communicatiepoort of zelfs aan de printplaat. Dergelijke krachten ontstaan, bijvoorbeeld als mobiele apparaten per ongeluk snel worden bewogen en trekkrachten ontstaan wanneer mensen over een aangesloten patchkabel struikelen. De patchkabel is uitgerust is met een beveiliging tegen overbelasting en als de trekkracht de vastgestelde grenzen overschrijdt, wordt het vergrendelmechanisme automatisch uitgeschakeld.

De EN-1005+ is speciaal ontworpen voor de montage op een vlakke ondergrond, zoals een wand of plafond. In combinatie met de kunststof bevestigingsadapter wordt de EN-1005+ vrij eenvoudig bevestigd, door deze te klikken in de adapter. Ook leverbaar met een adapter voor plaatsing op een DIN-rail. Om de snelle montage van de isolatoren te realiseren is maatwerk voor meerdere isolatoren op een bevestigingsplaat mogelijk.

Elke netwerkisolator van EMO Systems kenmerkt zich door de eigenschappen extreem lage demping, datasnelheden tot 1GB/s, hoge isolatie spanning. aanvullende TVS-overspanningsbescherming(uitgezonderd de EN-85), voldoet aan 2 MOPP volgens IEC 60601-1(3e editie) referentiespanning 400VAC en is UL-goedgekeurd (E249126).

Meer informatie? Bekijk de onderstaande productspecificaties of neem contact op via emo-systems@summit-power.eu

Foto: fragment video.

Bron: EMO-systems