Moderne kamers, frisse kleuren en veel ruimte. Het nieuwe Centrum voor Geboorte & Gezin in het Elkerliek ziekenhuis krijgt steeds meer vorm.

De verbouwing loopt precies op schema volgens Willemijn Hendrikx afdelingsmanager van de couveuse, verloskundigen en pedagogisch medewerkers. “De bouw van het geboortecentrum verloopt voorspoedig. We starten nu met fase twee en kunnen haast niet wachten tot het klaar is. Dan worden moeder en kind niet meer gescheiden. Ook niet als het kindje in de couveuse ligt.”

De 18 gezinssuites zijn van alle gemakken voorzien. In de privékamers kan een gezin de unieke ervaring van een geboorte samen delen en kraamvisite ontvangen. Annemieke Huijzer is afdelingsmanager Kraamafdeling & Verloskunde. Annemieke: “Het worden prachtige ruime suites. We hebben zelfs twee kamers die geschikt zijn voor moeders die wat meer wegen. We verwachten dat het Centrum voor Geboorte & Gezin in januari klaar is. Het is echt een aanwinst voor de regio!”

Nauwe regionale samenwerking
Ons Geboortehuis, dat op dit moment naast de verloskamers in het Elkerliek ligt, wordt opgenomen in het nieuwe geboortecentrum. “In het nieuwe Centrum voor Geboorte & Gezin werken alle betrokkenen bij de geboortezorg in de Peelregio nauw samen”, vertelt Anne Verheijen, voorzitter Coöperatie voor Verloskundigen regio Helmond. “De zelfstandig verloskundigen maken dus ook gebruik van alle faciliteiten van het nieuwe centrum. Ideaal voor de zorgverleners, maar zeker ook voor de aanstaande ouders. Er hoeft niet van kamer gewisseld te worden en alle zorg is op elkaar afgestemd. Een betere samenwerking is niet denkbaar. De regio Helmond is een voorbeeld voor anderen als het gaat om integrale geboortezorg”, sluit Anne trots af.

Bron: Elkerliek