IJsselland-hal-bomen
Foto: IJsselland Ziekenhuis

De centrale hal van het IJsselland Ziekenhuis is recent volledig verbouwd. Het resultaat is een open geheel inclusief een nieuw restaurant. Ook staan er weer bomen in de centrale hal, net zoals vroeger.

Het nieuwe restaurant IJsselplein heeft voor alle eetmomenten van de dag iets te bieden. Onder de noemer ‘Goede zorg proef je’ werkt het IJsselland, samen met foodserviceorganisatie Albron, aan een gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het eten wordt vers bereid, waarbij veel wordt gewerkt met groente en fruit. Ook biedt het IJsselplein kleine(re) porties aan.

Duurzame voeding

Hans Bouts, facilitair manager in het IJsselland:  “Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het IJsselland Ziekenhuis. Duurzame voeding hoort hier natuurlijk ook bij. Het ziekenhuis heeft zich recent aangesloten bij de Alliantie Voeding in de zorg en is een van de koplopers op dit gebied. Het IJsselplein past perfect in deze ambitie.”

Bomen

Ook sieren inmiddels zes grote bomen de vernieuwde hal. Net zoals bij de start van het ziekenhuis, ruim dertig jaar geleden. De bomen zijn aangeschaft met donaties van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis, de Van Capellen Stichting en het Denk en Doe Mee Fonds van gemeente Capelle aan den IJssel.