Remco van Lunteren-UMCU_RvB
Foto: UMC Utrecht / Ivar Pell

Remco van Lunteren is met ingang van 1 november 2021 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. Hij zal binnen de raad van bestuur de functie van lid Raad van Bestuur met als aandachtsgebied operationele zaken vervullen. 

Remco van Lunteren zal als lid van de Raad van Bestuur het beleid inzake de kerntaken van het UMC Utrecht (zorg, onderwijs en onderzoek) operationaliseren in samenhang met de tien divisies en directies van het UMC Utrecht. Daarnaast draagt hij de verantwoordelijkheid voor het management van de zorgcapaciteit, kwaliteit en veiligheid van de zorg en ketenvorming in de zorg.

Strategisch

Voorzitter Raad van Toezicht Caroline Princen: “We zijn blij dat we een sterke interne kandidaat hebben gevonden. Remco van Lunteren kent de organisatie goed en heeft bewezen goed te kunnen schakelen tussen praktisch, tactisch en strategisch niveau op vele onderwerpen. Daarnaast heeft hij relevante ervaring in het politieke speelveld en vinden wij zijn ondernemerschap van grote en complementaire waarde.”

Crisis-capaciteitsmanager

Remco van Lunteren (1977) heeft zijn bestuurlijke ervaring opgedaan bij de provincie Utrecht als gedeputeerde. In het UMC Utrecht was hij sinds 2015 directeur strategische allianties en sinds 2019 is hij manager bedrijfsvoering van de divisie Hersenen. Als crisis-capaciteitsmanager in het UMC Utrecht speelde hij in de afgelopen periode een belangrijke rol in het organiseren en opschalen van de zorg tijdens de coronapandemie.

Samenstelling

De Raad van Bestuur UMC Utrecht bestaat uit prof. dr. Margriet Schneider (voorzitter), prof. dr. Arno Hoes (vice-voorzitter en decaan), drs. Remco van Lunteren en een vierde lid van Raad van Bestuur (vacature).