De Amstelveense burgemeester Mirjam van ’t Veld opende onlangs officieel de nieuwe oogkliniek van Ziekenhuis Amstelland Eyescan.
Ziekenhuis Amstelland, oogartsen Ton Eijpe en Eric van de Geijn zijn een zorgvernieuwende samenwerking aangegaan met Eyescan oogklinieken. Het team is versterkt met de komst van een derde oogarts, mevrouw Nathalie Santana. Zij is een ervaren staarchirurg en hoornvliesspecialist. Burgemeester Mirjam van ’t Veld werd rondgeleid door de kliniek en was zeer onder de indruk. In haar toespraak benadrukte zij hoe belangrijk goede oogzorg is.
In de kliniek werken optometristen onder supervisie van de oogartsen. Zij verzorgen de routinecontroles zodat de oogartsen meer tijd hebben voor patiënten met complexe oogproblemen. ‘Mensen die geopereerd moeten worden kunnen wij daardoor sneller helpen.’ Legt Ton Eijpe uit. Ook kinderspreekuren worden op de nieuwe locatie, zoals gewend, door de eigen orthoptisten gedaan.
De nieuwe kliniek heeft als eerste in Nederland een Angio-OCT-scan. Hiermee kunnen bloedvaten in beeld worden gebracht, zonder dat daarvoor een speciale contrastvloeistof ingespoten hoeft te worden. Daarnaast wordt gewerkt met een laserapparaat waarmee patiënten binnen enkele minuten behandeld kunnen worden aan het netvlies.