Eye in an high tech environment

Telemis, de specialist in het beheren en uitwisselen van medische beelden, introduceert de volgende generatie van haar Multimedia Archiving en Communication System (MACS) platform. Telemis-Medical Version 4.90 vereenvoudigt het vastleggen, opslaan, vergelijken en delen van belangrijke diagnostische gegevens door verbeterde beeldregistratiefunctionaliteiten, nieuwe goniometrietools en meer uitgebreide mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling. De nieuwste versie van deze software biedt ook modules die de integratie van nieuwe, opkomende AI- en machine learning technieken in het platform versnellen.

 

Bij de ontwikkeling van Telemis-Medical Version 4.90 stonden de uitdagingen waarmee radiologen vandaag de dag worden geconfronteerd centraal. Telemis ziet dat het vergelijken van beelden een belangrijk deel van het werk van een radioloog uitmaakt en heeft derhalve registratiefunctionaliteiten ontwikkeld die afstemming en vergelijking van beelden mogelijk maken, ongeacht de modaliteiten (CT/MR/PT), de tafelposities en de tijdsduur tussen de opnameseries. Optionele rapportagetools die geavanceerde beeldweergave, beheer van gedicteerde informatie en spraakherkenning combineren, vereenvoudigen en versnellen het verzamelen, vastleggen en analyseren van radiologische metingen.

 

Met TM-Capture 4.90 komt de nieuwste versie van het Telemis-platform uiteraard tegemoet aan de behoeften van radiologen, maar ook van een steeds bredere verzameling van andere medische professionals. Medische beelden kunnen nu worden vastgelegd met randapparatuur zoals smartphones en tablets en vervolgens automatisch worden gekoppeld aan de patiënt-ID en de gebruikers-ID via gescande barcodes en QR-codes. Deze functionaliteiten, die zorgen voor meer flexibiliteit en snelheid, zijn niet alleen ontworpen voor medische instellingen met meerdere locaties, maar ook voor eerstehulpdiensten, dermatologen en chirurgen.

 

Het Telemis-platform heeft artsen altijd krachtige tools geboden voor samenwerking. Telemis-Medical Version 4.90 tilt deze mogelijkheid naar een hoger niveau met TM-Community 4.90 en TM-Publisher Web 4.90. De gloednieuwe TM-Community vergemakkelijkt de communicatie tussen Telemis-klanten, terwijl TM-Publisher Web de veilige distributie van beelden naar externe professionals zoals huisartsen en doorverwijzende artsen ondersteunt. In de TM-Publisher Web tool is een nieuwe ‘uploader’ module geïntegreerd die interne en externe contacten in staat stelt om DICOM- of niet-DICOM-beelden te versturen voor second opinions. In het kader van de gegevensuitwisseling en om de naleving van de GDPR nog verder te verbeteren, stelt het nieuwe auditsysteem gebruikers in staat om de toegangscontrole en het beheer te centraliseren.

Vanwege het toenemende belang van kunstmatige intelligentie en machine learning technieken in de medische sector, biedt Telemis-Medical Version 4.90 nu modules die de integratie van AI-tools versnellen. De ‘AI-Box’ is ontworpen om de uitwisselingsprocessen tussen multimedia-archiverings- en communicatiesystemen en AI-algoritmes te harmoniseren. Hierdoor wordt het gemakkelijker om het optimale algoritme voor een bepaald ziektebeeld te gebruiken.

 

Stephane Ketelaer, CEO van Telemis, zegt: “Telemis investeert aanzienlijk om de tools en mogelijkheden die ons platform kan bieden aan radiologen en andere artsen voortdurend te verbeteren. Deze nieuwste upgrade ondersteunt niet alleen een verhoogde efficiëntie en verbeterde communicatie, maar ook een aantal functies die speciaal zijn ontworpen om het de radioloog in zijn of haar werk gemakkelijker te maken. Met verbeterde tools zoals op het gebied van co-registratie en goniometrie, zijn we ervan overtuigd dat het nieuwe platform van Telemis zal helpen om de diagnose van de patiënt te verbeteren zonder dat gezondheidsinstellingen extra kosten hoeven te maken om toegang te krijgen tot deze geavanceerde middelen.”