PENTAX Europe, – echo-endoscopie – en Hitachi Medical Systems – echografie – hebben aangekondigd hun samenwerking voor verdere innovaties op het terrein van echo-endoscopie (EUS) voort te zetten. In deze nieuwste gezamenlijke ontwikkeling lanceren de ondernemingen een nieuwe video-echobronchoscoop voor de luchtwegen (EBUS) – de EB19-J10U. Deze biedt kristalheldere ultrasone en endoscopische beelden voor geavanceerde diagnostische nauwkeurigheid, en draagt zo bij aan de facilitering van EBUS-TBNA en een maximale veiligheid voor patiënten. Het toestel heeft een ergonomisch ontwerp voor gebruiksgemak en een hoog werkcomfort. De combinatie van het brede assortiment ultrageluidssystemen met progressieve technische functies van Hitachi en de videoprocessors van PENTAX Medical met uitstekende visualisatiemogelijkheden biedt een unieke oplossing voor hoge eisen van individuele gebruikers.

 

Al meer dan 25 jaar ontwikkelen Hitachi met de ultrageluidssystemen en PENTAX Medical met het endoscopische portfolio een van meest vertrouwde families EUS-systemen ter wereld met een uitzonderlijke beeldkwaliteit en een brede variatie innovatieve technologieën. Dankzij de complementaire, uiterst gespecialiseerde expertise ontwikkelt het exclusieve aanbod lineaire en radiale echo-endoscopen voor diagnostische, interventionele en therapeutische procedures met bijpassende ultrageluidfeatures van Hitachi zich steeds verder.

De echo-endoscopen van PENTAX Medical zijn aangepast aan de geavanceerde ultrageluidssystemen van Hitachi met de meest innovatieve features en voldoen daarmee aan nog onvervulde behoeftes van artsen en patiënten.

 

De EB19-J10U is het nieuwste product dat is voortgekomen uit dit partnerschap. Met deze oplossing is een accurate diagnose en vaststelling van longziekten zoals longkanker mogelijk. Deze door beide ondernemingen ontwikkelde geavanceerde technologie garandeert de hoogst mogelijke beeldperformance met een kristalheldere beeldkwaliteit voor nauwkeurige visualisatie van de luchtwegen, de omliggende lymfeklieren en aangrenzende structuren.

 

In combinatie met videoprocessors, digitale full-HD-video en de 100% kleuren-CCD-chip in de punttechnologie van PENTAX Medical wordt een realtime high-definition-beeldkwaliteit bereikt en geprojecteerd op een volledig scherm met een goed zichtbare ultrasone sonde voor een betere visualisatie en navigatie.

 

Hitachi’s meerlaagse in de ultrageluidtransducer ingebouwde kristaltechnologie van de EB19-J10U zorgt voor een efficiëntere transmissie en ontvangst van de ultrageluidspulsen met een minimaal energieverlies. Dit resulteert in een zeer hoge resolutie, heldere beelden en daarmee in een betere gevoeligheid, weefseldifferentiatie ook in het dieper gelegen weefsel en optimale naaldvisualisatie voor het effectief nemen van weefselmonsters. Dankzij het grote werkkanaal van 2,2 mm kan een breed scala standaard- en EBUS-TBNA-naalden voor het nemen van weefselmonsters worden gebruikt.

 

Het beoogde gebruik van de nieuwe EB19-J10U is uitgebreid tot endosonografie voor luchtwegen en slokdarm waardoor een gecombineerde EBUS-TBNA- en EUS-(B)-FNA-procedure met slechts één echo-endoscoop kan worden uitgevoerd. Dit wordt aanbevolen in de Europese richtlijnen: ‘Combined endobronchial and esophageal endosonography for the diagnosis and staging of lung cancer’ (gecombineerde endosonografie voor luchtwegen en slokdarm voor de diagnose en vaststelling van longkanker) van de European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE) Guideline1, in samenwerking met de European Respiratory Society (ERS) and the European Society of Thoracic Surgeons (ESTS).

 

Dr. Rocco Trisolini van de Policlinico S. Orsola in het Italiaanse Bologna, zegt: “De nieuwe EB19-J10U biedt een veel groter gezichtsveld in combinatie met hoogwaardig ultrageluid, waardoor een betere visualisatie van de luchtwegen mogelijk is. Het brede operationele kanaal en de nieuwe ergonomie met verbeterde grip verbetert zowel het gebruiksgemak als de manoeuvreerbaarheid.”

 

Al deze productvernieuwingen dragen bij aan een nauwkeurige, realtime echogeleide trans-bronchiale naaldaspiratie (EBUS-TBNA) voor een betrouwbare diagnose en betere resultaten.

Het product is ontworpen met het oog op veiligheid en gebruiksgemak en biedt een maximaal comfort voor clinici en patiënten. Bovendien voldoet de endoscoop met ventiel, reinigingsborsteltjes en nieuw ontwikkelde reinigingsadapters voor eenmalig gebruik aan de hoogste standaards voor hergebruik en producthygiëne op de markt.

 

Hitachi biedt een groot assortiment uiteenlopende ultrageluidssystemen die compatibel zijn met de echo-endoscopen van PENTAX Medical. Hitachi’s innovatieve functies zoals het Symphonic Technology van het ARIETTA-platform sturen alle componenten aan die een rol spelen bij het verbeteren van de beeldkwaliteit, waaronder de transducertechnologie en -materialen, de front-end, back-end, evenals de displaymonitor. Met deze unieke combinatie technologieën worden ongeëvenaarde topprestaties op het gebied van echografie bereikt.

 

De partners Hitachi en PENTAX Medical bieden samen het grootste assortiment met EUS compatibele ultrageluidssystemen. Het portfolio strekt zich uit van budgetklasse tot uiterst gespecialiseerde producten die voldoen aan de behoefte van iedere individuele klant. Samen bieden Hitachi en PENTAX Medical een gecombineerde klinische oplossing waarmee artsen afwijkingen duidelijker kunnen zien en beter kunnen opsporen en zo de endosonografische diagnostische en therapeutische procedures ten voordele van hun patiënten kunnen inzetten.

 

Het samenwerkingsverband tussen Hitachi en PENTAX Medical blijft groeien, gericht op de toekomstige ontwikkelingen in de digestieve en respiratoire geneeskunde.

 

“Het is aangetoond dat met endoscopisch ultrageluid het medische inzicht in endoscopie vergroot. PENTAX Medical wil samen met Hitachi de technologische vooruitgang op het gebied van EUS en EBUS beschikbaar maken voor onze gezamenlijke klanten en hun patiënten”, aldus Rainer Burkard, President & CEO van PENTAX Medical EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika).

 

“Onze samenwerking met PENTAX Medical is al meer dan 25 jaar een groot succes en we blijven samenwerken aan innovatie en de meest geavanceerde technologieën voor de endoscopische ultrasonografie”, voegt Chris Japp, President & CEO, Hitachi Medical Systems Europe, toe.

 

Referenties:

  1. Vilmann Peter et al. Combined endobronchial and esophageal endosonography for the diagnosis and staging of lung cancer… Endoscopy 2015; 47: 545–559. Beschikbaar op: http://www.esge.com/combined-endobronchial-and-esophageal-endosonography.html op 3 augustus 2017.