PENTAX Medical Europe heeft de CE-markering ontvangen voor zijn nieuwe duodenoscoop met wegwerp elevator cap – de DEC™ Duodenoscoop. Het innovatieve product biedt een baanbrekende oplossing voor infectiepreventie, efficiëntere verwerking voor hergebruik en betrouwbare therapeutische prestaties.

 

De nieuwe DEC™ Duodenoscoop (zoals de ED34-i10T2 wordt genoemd) wordt voor het eerst gepresenteerd op 28 en 29 september 2017 op het EUS-ENDO-congres in het Franse Marseille. Tijdens het evenement houdt PENTAX Medical een lunchsymposium (28 september 2017 van 13.30 tot 14.15 uur) met een aantal lezingen van toonaangevende clinici onder leiding van prof. H. Neuhaus. Er worden presentaties gegeven over infectiecontrole (prof. M. Bruno), ervaringen en voordelen van de DEC™ Duodenoscoop (prof. M. Barthet) en een livedemonstratie van het nieuwe product (dr. M. Giovannini).

 

De innovatieve techniek van PENTAX Medical levert met de nieuwe DEC™ Duodenoscoop de wereldwijd eerste combinatie van geavanceerde reinigingsfuncties voor infectiepreventie, de voordelen van HD-beelden (high definition) en procedurele prestaties. Het product biedt een baanbrekende oplossing voor de diagnostische en therapeutische behandelingen in de endoscopische retrograde cholangiopancreaticografie (ERCP).

 

De steriele DEC™-wegwerpdop aan de distale tip is uniek op de markt. Met deze innovatieve eigenschap wordt voldaan aan de toegenomen vraag naar endoscopische wegwerpproducten als reactie op het stijgende aantal infecties met carbapenemresistente enterobacteriën (CRE) die o.a. kunnen worden veroorzaakt door onvoldoende reiniging of desinfectie van liftmechnismen bij duodenoscopen. Bij het productontwerp en de ontwikkelprogramma’s van PENTAX Medical staan de veiligheid van patiënten en hygiëne centraal. Ook het nieuwe duodenoscoopontwerp is gericht op een betere infectiepreventie en een verlaging van het risico op kruisbesmetting.

 

Bovendien zijn de kritische oppervlakken bij het ontwerp van de DEC™ Duodenoscoop eenvoudig toegankelijk voor borstelreiniging. Samen met de DEC™-wegwerpdop zorgt dit voor een snellere verwerking voor hergebruik zonder af te doen aan het verwerkingsresultaat. De verbeterde operationele efficiëntie bij de verwerking bespaart kosten en tijd door facilitering van geoptimaliseerde afdelingsinterne reinigings- en verwerkingsprocedures.

 

De DEC™ Duodenoscoop biedt betrouwbare therapeutische prestaties met een unieke en voortreffelijke HD+ kwaliteit van de endoscopische beelden voor routine- en therapeutische ERCP-procedures. In combinatie met de i-scan en i-scan OE is een gedetailleerde visualisatie van de slijmvliesstructuren mogelijk voor de detectie en beoordeling van laesie om de kleine papillen te lokaliseren.

 

De verbeterde liftvorm en het ergonomische ontwerp van de nieuwe duodenoscoop is gericht op een eenvoudig inbrenging en precieze, gecontroleerde positionering van hulpmiddelen tijdens ERCP-procedures. Door de eenvoudige aanbrenging en verwijdering van de DEC™ neemt de efficiëntie toe.

 

Rainer Burkard, directeur EMEA bij PENTAX Medical stelt, “De nieuwe DEC™ is wereldwijd de eerste duodendoscoop die hoogwaardige beelden en therapeutische prestaties combineert met baanbrekende features voor de veiligheid van de patiënt en de verlagingvan het risico op kruisbesmetting en infectie. Eenvoudigere verwerkingsprocessen verhogen bovendien de productiviteit van de afdeling en de betrouwbaarheid van het resultaat. Bij PENTAX Medical staat de veiligheid van de patiënt en hygiëne centraal. Daarom zijn we er trots op de introductie van deze innovatieve oplossing voor een betere infectiepreventie en patiëntenzorg.”

Bron: Pentax Medical