De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zoekt jonge bedrijven die innovaties ontwikkelen die bijdragen aan een actievere rol van de patiënt en

dus aan patiëntenparticipatie. Ben jij aan het pionieren met een product dat de patiënt helpt om in zijn zorgproces regie te pakken?

Is het implementeerbaar in een zorginstelling voor medisch specialistische zorg? Meld je dan aan voor de ‘Startup-pitch’ van de NVZ en maak kans op een podium, een netwerk van beslissers uit de ziekenhuizen én investeringen tijdens het NVZ-jubileumcongres op donderdag 1 december 2016.

De NVZ bestaat 25 jaar en dat vieren we op 1 december 2016 met een jubileumcongres voor leden en stakeholders. We gaan in op de veranderende rol van de patiënt. Vanuit dat perspectief komen onderwerpen aan de orde als ICT, eHealth, innovatie en ethische en filosofische aspecten van de veranderende patiënt in het zorgproces. Maar het blijft niet bij praten en luisteren. We willen actief bijdragen. Dat doen we door alle congresdeelnemers uit te nodigen te investeren in een startup. We nodigen jonge bedrijven uit die innovaties ontwikkelen die bijdragen aan een actievere rol van de patiënt en patiëntenparticipatie, om zich in te schrijven. Uit de inschrijvingen worden door een commissie drie bedrijven geselecteerd die tijdens het jubileumcongres hun innovatieve product of dienst mogen pitchen. Onze congresdeelnemers kunnen zo kennismaken met het product of dienst, maar bovendien worden alle congresdeelnemers ‘zorginvesteerder voor een dag’ en kunnen door middel van het inleveren van een kaartje, de startup van hun keuze financieel steunen. Het te verdelen bedrag is €10.000,- en wordt verrekend naar het percentage kaartjes dat de startup heeft gekregen.

Inschrijven tot 16 oktober 2016
Mail een beschrijving van je innovatieve product/dienst naar: innovatie@nvz-ziekenhuizen.nl o.v.v. ‘Startup 1 december 2016’. Geef daarbij duidelijk aan wat de meerwaarde is van het product of de dienst voor de patiënt. Geef aan wat het product of de dienst gaat kosten qua productie en uiteindelijk bij gebruik. Stuur indien mogelijk een foto of filmpje mee van je product of dienst. Vertel iets over de achtergrond van je bedrijf. Voorwaarde voor deelname is dat je op 1 december 2016 tussen 12.00-20.00 uur aanwezig kunt zijn tijdens het congres in Nieuwegein.

Criteria waarop selectie plaatsvindt:
Het product of de dienst is vernieuwend/origineel, nog niet in productie, mag zich wel in de ontwikkelfase/pilotfase bevinden;

  • is breed toepasbaar in de curatieve zorg;
  • is (direct of indirect) van meerwaarde voor de patiënt.

Begin november worden de drie geselecteerde startups bekendgemaakt via onze website.

Informatie en contact
Voor meer informatie over deze inschrijving kun je contact opnemen met Ellen van Eunen, projectleider NVZ-jubileumcongres: e.vaneunen@nvz-ziekenhuizen.nl.

Bron: NVZ