Vorig jaar gaf 1 op de 8 werknemers aan last te hebben van stress op de werkvloer. Inmiddels is dit gestegen naar 1 op de 7, zo wijst onderzoek van TNO uit.
Dit impliceert dat de aanpak van burn-out om nieuwe oplossingen vraagt.
Burn-outspecialist Frijters MindTuning in Waddinxveen lanceert deze week officieel een complete online burn-outoplossing: ‘Afrekenen met burn-out’. Het programma is bedoeld als preventief middel om burn-out te voorkomen en voor mensen met beginnende burn-outverschijnselen.
‘Afrekenen met burn-out’ is een laagdrempelig programma’, aldus ontwikkelaar Pieter Frijters. ‘Het is eenvoudig in gebruik en voorzien van moderne technieken die direct toepasbaar zijn. Deze combinatie staat garant voor een gedegen aanpak.’
Programma
Het online programma bestaat uit het aanreiken van gereedschappen voor meer assertiviteit, het managen van je gedachten, beter slapen, persoonlijk leiderschap en een angstvrij leven. Frijters: ‘Daarnaast hanteren wij een speciale aanpak om het hoofd helder te krijgen en zintuigen te scherpen. Ook is er vanzelfsprekend aandacht voor het leren herkennen van valkuilen en het inzetten van tools om terugval te voorkomen. Het online-programma wordt ondersteund met veel video’s.’
 
Collectieve aanpak
Werkgevers die iets aan burn-outpreventie willen doen kunnen een collectief abonnement nemen op ‘Afrekenen met burn-out’. Hiermee krijgen hun werknemers onbeperkt toegang tot het online programma. Het abonnement is inclusief gratis updates. Werknemers zelf kunnen zich ook individueel aanmelden voor het online programma.
Bron: Frijters