Centre of Innovation - foto Planetarium, Amsterdam
het Planetarium in het Amsterdamse Gaasperpark

Vanaf heden is het nieuwe innovatie-instituut ‘Centre of Innovation & Healthcare Expansion’ operationeel. Dit instituut zal zich bezighouden met de toekomst van de gezondheidszorg, zowel in Nederland als daarbuiten. Het Planetarium, één van de markantste gebouwen van Amsterdam, dient als locatie.

Het Planetarium zal een ‘ecosysteem’ zijn voor innovatieve en ondernemende zorgorganisaties met een bewezen landelijke positie en een sterke ambitie om internationaal uit te groeien. Het Planetarium wordt daarmee het centrum voor de uitrol van bewezen zorgconcepten met als uitgangspunten het Nederlandse zorg-erfgoed ‘toegankelijk-betaalbaar-kwaliteit’. Nederlandse zorgaanbieders hebben op basis van deze uitgangspunten reeds bewezen de potentie te hebben internationaal een belangrijke rol te kunnen spelen. Dit in navolging van de sectoren landbouw en waterbouw.

Concentratie van zorg, ondernemerschap en innovatie

Het ‘Centre of Innovation & Healthcare’ wil een leidende positie veroveren en kennis en kwaliteit van de Nederlandse zorg inzetten om elders in de wereld dezelfde kwaliteit en toegankelijkheid aan te kunnen bieden. De zorg kan en moet beter, door slimme innovaties en samenwerkingen. Met een bundeling van ondernemerschap in het Planetarium werken verschillende zorgondernemingen aan verdere expansie. Met internationale partners worden samenwerkingsverbanden aangegaan en voorbij de fysieke en culturele grenzen gekeken naar de mogelijkheden om zorg op elke plek van excellent niveau te organiseren. Het Planetarium zal de komende jaren nieuwe innovatiepartners verwelkomen om klaar te zijn voor de zorg van morgen.

Innovaties met ambitieuze ketenpartners

Het Planetarium is gelegen in Amsterdam-Zuidoost in een zeer natuurrijke omgeving: het Gaasperpark. In het Gaasperpark kunnen meetings in de buitenlucht worden georganiseerd en daarnaast is voldoende ruimte om te ontspannen, bewegen en genieten. Niet alleen de locatie maakt van het Planetarium een inspirerende en natuurrijke plek om te ondernemen, ook de reeds gehuisveste partijen creëren een prettige en ondernemende omgeving. Op dit moment zijn in het Planetarium DC Klinieken en De Drie Notenboomen gehuisvest.

Partners

DC Klinieken is een netwerkorganisatie met verzekerde focuszorg op het gebied van huid & allergie, pijnzorg, radiologie en maag- en darmonderzoek.

De Drie Notenboomen ontwikkelt kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor kwetsbare groepen, zoals mensen met een beperking en geheugenproblemen. Er zijn vier concepten: Thomashuis, Herbergier, de Zorgbutler en Thomas op kamers.

 

 

Ruimte voor nieuw ondernemerschap

Het Centre of Innovation & International Healthcare biedt op dit moment nog voldoende ruimte voor ondernemers in de zorg die op zoek zijn naar een ondernemende en inspirerende werkomgeving.