Het gebruik van de orthopedie-app van het St. Anna Ziekenhuis neemt toe. Zo blijkt een jaar na lancering. Steeds meer patiënten die een orthopedische ingreep moeten ondergaan in het St. Anna Ziekenhuis downloaden de app om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op hun operatie en revalidatie. Sinds het najaar van 2016 biedt de app naast tekst ook toelichtend beeldmateriaal.

De app richt zich momenteel op vijf ingrepen: een nieuwe heup of knie, een schouderoperatie, een kruisbandoperatie en een kijkoperatie aan de knie (veelal bij vermeend meniscusletsel). Als een patiënt de geplande of verwachte operatiedatum invult, krijgt hij gerichte meldingen met informatie die op dat moment voor hem belangrijk is. Door de recent toegevoegde video’s krijgt de patiënt naast schriftelijke informatie ook letterlijk een beeld van het proces dat hij gaat doorlopen. De video’s geven een kijkje in de operatiekamer, laten de patiënt kennismaken met de behandelend artsen en tonen oefeningen die de patiënt kan uitvoeren gedurende zijn revalidatie.

Sinds de lancering van de app in december 2015, neemt het gebruik hiervan toe. Ook de betrokken medewerkers en artsen van het St. Anna Ziekenhuis merken het effect van de app. Mensen zijn nog beter voorbereid en stellen gerichte vragen naar aanleiding van de informatie gegeven door de app.

De orthopedie-app van het St. Anna Ziekenhuis is te vinden in de App store voor de I-phone of via Google Play (Android telefoons). Zoekt u dan op “St. Anna Ziekenhuis”. Een aantal video’s uit de app is ook ‘los’ te bekijken via het YouTube kanaal van de St. Anna Zorggroep: www.youtube.com/Annazorggroep.

Bron: Anna Zorggroep