Om patiënten de beste orthopedische zorg te bieden gaat de afdeling Orthopedie van Rijnstate samenwerken met Kliniek ViaSana uit Mill.
Rijnstate en ViaSana bundelen krachten om de orthopedische zorg op nog hoger niveau te brengen. We gaan kennis en kunde met elkaar delen, elkaar scholen en de zorg inhoudelijk op elkaar afstemmen. De samenwerking leidt tot een landelijke opleidings- en voorbeeldfunctie, waarbij veel aandacht is voor wetenschappelijk onderzoek. Een van de belangrijkste pijlers van de samenwerking is transparantie van kwaliteit en kosten voor zowel patiënten, verwijzers als zorgverzekeraars.
Elkaar versterken
Jankees Cappon, lid van de Raad van Bestuur van Rijnstate: “ViaSana heeft bewezen kennis en kunde opgedaan in het opzetten van een klantvriendelijke kliniek voor verzekerde zorg. Van deze kennis maken wij graag gebruik bij de verdere ontwikkeling van onze orthopedische en chirurgische kliniek in Zevenaar.” Johan de Bruin, algemeen directeur van ViaSana: “Het is een geweldige kans om met Rijnstate samen te werken. Met de ervaring en faciliteiten van Rijnstate voor hoogcomplexe topklinische zorg kunnen wij ons orthopedisch behandelpakket verder uitbreiden. Zo kunnen wij patiënten met een zeer gecompliceerde aandoening of met meerdere aandoeningen tegelijkertijd, in samenwerking met Rijnstate behandelen.”
Specialist in orthopedische zorg
Zowel Rijnstate als ViaSana hebben zich de afgelopen jaren bewezen als experts in orthopedische zorg. Denk hierbij aan schouder-, rug-, voet- en enkelbehandelingen, de plaatsing van knie- en heupprotheses, revisiechirurgie, maar ook sport- en kinderorthopedie. Patiënten kunnen rekenen op de beste behandeling op maat, die kan bestaan uit advies, verschillende therapeutische behandelingen en indien nodig een operatie. De komende anderhalf jaar gaan we concrete invulling geven aan de samenwerking.
Wat doet Kliniek ViaSana?
Kliniek ViaSana is een gespecialiseerd centrum voor bewegings- en pijnklachten waar verzekerde zorg wordt geleverd. De orthopedisch chirurgen, pijnspecialisten, sportorthopeed en neurochirurg behandelen patiënten met adviezen, injectietherapie en operaties.