Op donderdag 9 juni 2016 opende Amphia in Oosterhout officieel haar deuren van de Orthopedische kliniek Amphia. De kliniek biedt zorg aan patiënten die een minder complexe orthopedische behandeling nodig hebben. Korte toegangstijden, innovatieve behandelingen en de kennis en kunde van een specialistisch opleidingsziekenhuis als vangnet, vormen de kracht van de kliniek. Tijdens de openingsceremonie lanceerden de behandelend orthopeden feestelijk de nieuwe website www.orthopedische-kliniek.nl.

“Mensen met klachten aan knie, heup, enkel of voet die verder gezond zijn, kunnen snel in de kliniek terecht” aldus een van de orthopedisch chirurgen binnen de kliniek, Leon Elmans. “Voorheen moesten patiënten voor een eenvoudige knieoperatie nog wel eens lang wachten voor ze behandeld konden worden in Amphia. Doordat we deze patiëntenstroom nu uit het ziekenhuis halen en in de kliniek in Oosterhout behandelen, wordt de wachttijd aanzienlijk verkort. Patiënten, of liever gezegd zorgconsumenten, kunnen binnen zes werkdagen in de polikliniek terecht. Tegelijkertijd kunnen de orthopedisch chirurgen altijd een beroep doen op de kennis en kunde van andere specialismen in het ziekenhuis, mocht dit voor de behandeling nodig zijn.”

Met de kliniek komt Amphia tegemoet aan een wens van patiënten met orthopedische klachten die zich verder niet ziek voelen. Elmans: “Zij willen snel geholpen worden en hun behandeling  af kunnen stemmen op de thuissituatie en het werk. Wij zien dan ook in de praktijk dat patiënten graag zelf mee denken over hun behandeling en maken het behandelplan dan ook in goed overleg samen met hen. Daarbij is opereren overigens lang niet altijd de oplossing.”

In de Orthopedische kliniek Amphia werken acht orthopedisch chirurgen samen met een gespecialiseerd verpleegkundig team.

Foto: nieuwe website www.orthopedische-kliniek.nl.

Bron: Amphia