Zorgbeveiliging - foto beveiliger met cliënt
Foto: Met WA

Met WA Beveiliging neemt de Nederlandse Veiligheidsgroep (NVG) over. Hierdoor ontstaat de grootste specialist in zorgbeveiliging en -ondersteuning in Nederland.

Beveiliging én zorgondersteuning

Met deze overname anticipeert Met WA op de groeiende vraag naar specialistische beveiligers in de zorg. Het gaat daarbij om specifiek opgeleide beveiligers die deel uitmaken van het zorgteam van de opdrachtgever. Primair zijn zij er om een veilige omgeving voor patiënten en zorgmedewerkers te borgen. Maar daarnaast voeren zij ook ondersteunende niet-medische werkzaamheden uit, zoals huishoudelijke taken of zelfs 1 op 1 begeleiding van een patiënt. Hierdoor kan het zorgpersoneel zich concentreren op de kerntaken. Zorgbeveiligers worden niet alleen binnen de ggz ingezet, maar in toenemende mate ook bij ziekenhuizen en in de ouderenzorg.

Overname past in groeistrategie

De overname van NVG past in de groeistrategie van Met WA dat 100% van de aandelen heeft verworven. De gezamenlijke bedrijven tellen ruim 300 medewerkers en zijn actief in een groot deel van de Randstad en Noord-Brabant. Met WA beschikt bovendien over een eigen academie waar beveiligers worden getraind. Directeur Michiel Broeksma: “We streven uiteindelijk naar een landelijk dekkend netwerk om deze specifieke diensten aan te bieden. Alle medewerkers van NVG behouden dan ook hun baan en hun huidige werkplek.”

NVG behoudt naam

Naast zorgbeveiliging biedt NVG ook reguliere beveiligingsdiensten aan, zoals objectbeveiliging, havenbeveiliging en beveiliging van distributiecentra. Ook deze activiteiten worden na de overname ongewijzigd voortgezet.

NVG blijft onder eigen naam de diensten aanbieden. De backoffice en het management worden geïntegreerd in de vorm van een shared-service center. Directeur Hans Vermaas blijft aan de organisatie verbonden in de rol van commercieel directeur. Zijn collega en medeoprichter van NVG, Harry de Vries, verlaat het bedrijf.