Pentax Medical lanceert zijn HD-stroboscopiesysteem voor KNO-toepassingen in Europa, Midden-Oosten en Afrika. Het HD-stroboscopiesysteem is de premiumoplossing voor de optimalisatie van stembeoordelingen met een zes keer gedetailleerder beeld dan standaarddefinitievideo waardoor zelfs subtiele afwijkingen kunnen worden herkend.

Met het nieuwe systeem van Pentax Medical (vroeger bekend als KayPENTAX) kunnen anatomische structuren zoals tong, achterste gedeelte van de tong, huig, epiglottis, stemplooien, valse stembanden, arytenoïden, vallecula en peervormige sinus beter worden gevisualiseerd. Fysiologisch kunnen met het HD-stroboscopiesysteem trillingen, symmetrie, periodiciteit, amplitude, mucosale golf en sluiting in heldere HD-beelden worden afgebeeld.

Het HD-stroboscopiesysteem van Pentax Medical bestaat uit de lichtbron en een HD-opnamemodule die scherpe, briljante HD 1080i-videobeelden en ongeëvenaarde stroboscopie leveren. Alleen Pentax Medical levert stroboscopie met echt flitslicht en een unieke duale pitch-tracking-microfoon.

De CCD van de camera staat gedurende fractie van een seconde (0,000005 sec.) met een pulserend intensief licht bloot een aan het bewegende beeld. Er wordt een zeer laag percentage van de glotale cyclus opgenomen waarbij een scherp en gedetailleerd beeld van de vasculariteit ontstaat. Superieure pitch-tracking, keel-mic en EGG-input voor fiberoptische detectie waarborgen een snelle sluiting op de fundamentele stemfrequentie. Het systeem bevat bovendien verbeterde functies voor opname, rapportage, het maken van stilstaande beelden en het branden van dvd’s.

Het stroboscopiesysteem van Pentax Medical kan worden geoptimaliseerd door uitbreiding met het premium Defina-systeem. Als de stroboscoop samen met de i-scan imaging-technologie DEFINA wordt gebruikt, kunnen de pathologische details en vasculariteit nog duidelijker worden afgebeeld waardoor accuratere diagnoses mogelijk zijn.

“Dankzij deze geavanceerde technologie hebben we nog eens gekeken naar zaken als snelheid, gebruiksvriendelijkheid, lagere kosten en mogelijke geavanceerde procedures die eerder niet mogelijk waren in een poliklinische setting. Het is duidelijk dat we met incrementele, technologische veranderingen procedures in de toekomst nog eenvoudiger uit kunnen voeren en de polikliniek de belangrijkste steunpilaar in de laryngologie in het Verenigd Koninkrijk en internationaal gaat worden.” Commentaar van professor Birchall, Koninklijk KNO-ziekenhuis, Londen.

Foto: Picture caption: Het HD-stroboscopiesysteem van PENTAX Medical is de premiumoplossing voor optimalisatie van stembeoordelingen met een zes keer gedetailleerder beeld dan standaarddefinitievideo.

Bron: Pentax Medical