Pien Beltman - Foto: OLVG

Per 15 augustus treedt Pien Beltman toe tot de raad van bestuur van OLVG. In de rol van chief operating officer (COO) gaat zij zich met name richten op de operationele zaken binnen OLVG. Beltman werkt al ruim twintig jaar in de ziekenhuissector. Op dit moment is ze werkzaam als directeur Erasmus MC Sophia.

De raad van bestuur van OLVG is erg blij met de komst van Pien Beltman en heet haar van harte welkom. De invulling van Beltmans takenpakket wordt de komende maanden in overleg vormgegeven.

Eer

Beltman verheugt zij zich op een nieuwe uitdaging bij OLVG: “Ik beschouw het als een eer dat de raad van toezicht mij het vertrouwen geeft om deze rol binnen OLVG te mogen vervullen. Ik kijk ernaar uit om alle collega’s te leren kennen en samen verder te bouwen aan de ambities van dit mooie topklinische ziekenhuis.” Voorzitter raad van bestuur, Maurice van den Bosch is blij met de komst van Pien Beltman: “Pien Beltman is een daadkrachtige en energieke bestuurder. Haar inzichten en ervaring met grote veranderopdrachten in de zorg zijn van grote waarde voor OLVG. Zeker met het oog op onze strategische ambities van de komende jaren.”

Loopbaan Pien Beltman

Pien Beltman werkt sinds 2017 in het Erasmus MC in Rotterdam, op dit moment als directeur Erasmus MC Sophia. In die rol heeft ze onder andere de verbouwing van het kinderziekenhuis en het dossier concentratie kinderhartchirurgie in haar portefeuille. Eerder was ze binnen Erasmus MC als directeur spoed, peri-operatief en intensief medeverantwoordelijk voor de opschaling van de IC-capaciteit tijdens de corona-uitbraak. Daarvoor was zij werkzaam als bestuurssecretaris bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en later het AMC (wat later opging in het Amsterdam UMC).

Bron: OLVG