In 2014 is het Platform Veiligheid en Continuïteit in de Zorg gelanceerd. Na een grondige voorbereiding is het zover dat het platform start met concrete activiteiten. Ook de naam van het platform ondergaat een kleine aanpassing.

Initiatiefnemer Cor van Litsenburg lanceerde het idee voor het Platform Veiligheid en Continuïteit reeds in 2014, naar aanleiding van concrete onderwerpen die hij als hoofdredacteur van FMT Gezondheidszorg tegenkwam. In de daar op volgende periode werd samen met Peter Karsman en Sijtze de Boer, collega’s actief in en voor de zorgsector, gewerkt aan de structuur van het platform.

Op verzoek van de drie initiatiefnemers is tijdens het NVTG Congres 2015 een eerste presentatie in het kader van het platform gegeven door Jacques Thiadens, bestuursvoorzitter van de Antonius Zorggroep. De belangstelling voor deze presentatie over stroomstoring was zeer groot.

Kerngroep
Inmiddels hebben de initiatiefnemers een kerngroep om zich heen verzameld met diverse deskundigen uit de de wetenschapswereld en de zorgsector. Deze kerngroep heeft een adviserende functie met betrekking tot het beleid en het programma van het platform. De deskundigen vertegenwoordigen diverse ziekenhuizen, universiteiten, HBO’s en beroepsorganisaties.

Programma
In oktober start het platform haar eerste activiteiten. Het betreft workshops over verbeterde infectiepreventie in ziekenhuizen, brandveiligheid  en veiligheid van ICT-netwerken.

Platform Veiligheid in de Zorg
De naam van het platform ondergaat een wijziging. Het begrip continuïteit wordt niet langer gebruikt. De reden hiervoor is dat veiligheid continuïteit impliceert.

FMT Gezondheidszorg
De communicatie van het platform wordt gefaciliteerd door FMT Gezondheidszorg. Onderzoeksresultaten en andere relevante informatie zullen in het vakblad en op de website fmtgezondheidszorg.nl worden gepubliceerd.

Via deze website en onze nieuwsbrief wordt u binnenkort verder geïnformeerd.

Voor meer informatie:

info@fmtgezondheidszorg.nl