Regiepartner voor de zorgbranche Estea Capital heeft het voormalige politiebureau in Bodegraven omgebouwd tot een nieuw gezondheidscentrum.

Het centrum maakt onderdeel uit van een nieuwe formule voor toekomstbestendige gezondheidscentra, waarbij zorg integraal wordt aangeboden.

Met de oplevering van het voormalige politiebureau levert Estea Capital een nieuwe totaaloplossing voor toekomstige zorgaanbieders. ´Zorgaanbieders zijn primair bezig met zorg´, legt directeur Caspar Wagteveld van Estea Capital uit. ´Zij zitten meestal niet te wachten op bouwvraagstukken. Huisvesting is een belangrijk onderwerp, maar staat meestal niet bovenaan de prioriteitenlijst. Samen met Axance, specialist in het realiseren van gezondheidscentra, nemen wij deze zorg van hen over.’

Partnership
Met de realisatie van het zorgcentrum houden de samenwerkingspartners alles in één hand. Estea financiert namelijk niet alleen de aankoop, zij ontwikkelt, verhuurt, belegt én exploiteert het centrum. Axance richt zich vooral op het verwerken van ideeën en wensen van (toekomstige) huurders tot een passende inrichting. De kracht van de samenwerking zit in de synergie. ´Al onze expertise wordt hiermee op een logische en effectieve manier gebundeld´, zegt Harald Bomas, directeur van Axance. ´Wij doen waar wij goed in zijn, zodat zorgaanbieders hun aandacht kunnen richten op waar zij goed in zijn´.

Bouwen voor de gebruiker
Het voormalig politiebureau met drie lagen, uit 1998, stond inmiddels 3,5 jaar leeg. Onderhand ontstond de behoefte aan een creatieve oplossing: “We wilden het gebouw weer ‘nieuw leven’ geven”, vertelt Wagteveld. Het pand is deze maand in gebruik genomen door een apotheek en huisartsen. Wagteveld: “We wilden de leefbaarheid in de omgeving verhogen en hebben met de ombouw rekening gehouden met de functie die het gebouw moet vervullen”.  Dit zogeheten toekomstbestendig bouwen is ook gerealiseerd in andere projecten als Het Foort in Scherpenzeel, het Beatrixpark in Ede en Smidsplein in Voorthuizen.

Formule voor de toekomst
Wagteveld ziet ook op de langere termijn perspectief in de formule: ‘We zien dat er steeds meer vraag ontstaat naar dit soort multidisciplinaire samenwerkingen. We verwachten daarom meer van dit soort projecten, waarbij duurzaamheid, kostenbeperking en efficiency steeds belangrijkere vereisten worden.’