Een prestigieuze prijs van $ 20.000 is gewonnen door de ontwerper van een futuristische ‘drone ambulance’. Vincenzo Navanteri, 34, uit Italië ontving de Prins Alvaro de Orleans-Borbon Grant ter waarde van $ 20.000 op de 2e FAI International Drones Conference en Expo die op 1 september 2018 in Lausanne werd gehouden.

 

Hij won de beurs om hem en zijn team te helpen bij het ontwikkelen van hun idee van een zelfvliegende drone-ambulance die één persoon tot 150 km lang kon vervoeren met een maximum snelheid van 110 km per uur.

 

Bij ontvangst van de prijs zei Navanteri: “Het is een genoegen om deze subsidie te ontvangen en te gebruiken voor ontwikkeling. Als bedrijf is het wat we nodig hebben. En, meer dan mijn eigen bedrijf, zal het de algemene ontwikkeling van dit type technologie ondersteunen.”

 

De prijs werd aan Navanteri gegeven voor zijn idee voor een drone-ambulance voor noodhulp. Navanteri, een ingenieur, ontwikkelde het idee van een autonome “aero-ambulance” die een enkele persoon snel en eenvoudig kan evacueren.

 

Ontwerpkenmerken

 

Autonoom (zelfbesturing) tijdens de vlucht

150km bereik

Maximumsnelheid van 110 km / h

Maximale hoogte 1.000m

Draagt tot 120kg

Bestemming ingesteld met GPS-coördinaten

8 elektrisch aangedreven propellers

Back-up batterijen

Geïntegreerde camera’s en communicatiesysteem

Onboard zuurstofvoorziening en medische monitoring

 

Reddings-en eerste-hulp-missies

Navanteri: “De drone is vooral bedoeld voor reddings-en eerste-hulp-missies,” legde hij uit. Bijvoorbeeld ‘dringende interventies in afgelegen dorpen, of plekken waar de toegang tijdelijk moeilijk is’.

 

De drone zou kunnen worden gebruikt door getraind niet-pilootpersoneel, bijvoorbeeld artsen of first-responders in een noodsituatie. Het vermogen om de accu-aangedreven propellers aan te drijven zijn afkomstig van twee gasgestuurde micro-turbines, elk met een eigen hogesnelheidsgenerator en onafhankelijke gasopslag.

 

Naast de evacuatie van mensen, kan de drone worden gebruikt om nooduitrusting, medicijnen of zelfs noodvoedsel te vervoeren.

 

Navanteri: “De kern van ons bedrijf is de turbine die de elektriciteit produceert om de drone van stroom te voorzien. Ik ben dus blij omdat het toekennen van deze prijs betekent dat mensen echt begrijpen dat onze technologie drones vooruit helpt, weg van een eenvoudige 20-minuten levensduur van de batterij. Ik ben heel blij omdat het betekent dat mensen begrijpen wat we doen.

 

Hij voegde eraan toe: “Ik had niet verwacht deze prijs te winnen. Ik heb nog nooit deelgenomen aan dit soort wedstrijden – ik heb geluk gehad en we hebben gewonnen! ”

 

Realistisch

FAI President Frits Brink, presenteerde de prijs met Raffaele Chiulli van ARISF: “We zijn erg blij deze prijs te mogen uitreiken voor een dergelijk innovatief project. Het potentieel voor drones om goed te doen is geweldig, en ideeën zoals deze eenpersoons drone-ambulance tonen het potentieel. De technologie die aan dit idee ten grondslag ligt, is reëel – een drone-ambulance die wordt gebruikt bij opsporing en redding is niet alleen een goed idee, maar ook realistisch. ”

 

De Prins Alvaro de Orleans-Borbon Grant wordt elk jaar uitgereikt aan personen of instellingen die betrokken zijn bij het creëren of bevorderen van technische ontwikkelingen en innovatie in de sportluchtvaart.

 

Het thema voor de toekenning van 2018 was Drones for Humanity. Er werd speciale aandacht besteed aan projecten die gericht waren op op afstand bestuurde vliegtuigen, met name projecten die gewijd waren aan humanitaire of search-and-rescue-projecten.

 

De subsidie van $ 20.000 werd uitgereikt tijdens de FAI International Drones Conference and Expo 2018 in het EPFL Rolex Learning Center in Lausanne, Zwitserland op zaterdag 1 september.

Bron en foto: FAI/Marcus King