luchtreiningingsapparaat Novaerus

Het Belgische bedrijf Analis, ook gevestigd in Amsterdam, gespecialiseerd in laboratorium- en ziekenhuismateriaal, stelt haar professionele desinfectie-toestellen tegen Covid-19 nu ook ter beschikking aan bedrijven zodat deze het virus doeltreffend kunnen bestrijden. Het doel is om met Novaerus© weer een veilige omgeving te creëren.

Analis is al bijna honderd jaar actief in de uitrusting van medische laboratoria en ziekenhuizen en heeft recent een oplossing op de markt gebracht die het mogelijk maakt om de lucht te desinfecteren.

24/7 desinfecteren
Naast het coronavirus worden alle ziekteverwekkers en allergenen die in de lucht circuleren (zoals virussen, pollen, bacteriën, huisstofmijt) onmiddellijk vernietigd wanneer ze in het desinfectietoestel worden gezogen. Dit resulteert in een zuivere, ontsmette lucht. In tegenstelling tot UVC-lampen en andere apparaten, hoef je bij een Novaerus de ruimte niet te verlaten. De apparaten kunnen dus 24 uur per dag, 7 dagen per week actief zijn, terwijl de gebruiker van de ruimte gewoon aan het werk is. Een stopcontact volstaat om het toestel te installeren.

Plasmatechnologie
“Waar de meeste andere apparaten op de markt zich tevreden stellen met het gedeeltelijk zuiveren van de lucht, desinfecteren wij de lucht”, aldus Ron Roobroeck, International Sales & Marketing Manager. De Novaerus toestellen beschikken over een gepatenteerde plasmatechnologie  (‘NanoStrike’ technologie) die in staat is om de lucht te desinfecteren met bewezen doeltreffendheid tegen virussen en bacteriën (99,9%), schimmels, allergenen en VOC’S.

Stil in gebruik
Verder zijn de Novaerus toestellen 10 dB minder lawaaierig dan de UVC-technologie en verbruiken ze tot tien keer minder elektriciteit (20 watt tegenover 220 watt). Naast  verscheidene Europese studies die 99,9% doeltreffendheid van de plasma-technologie aantonen, heeft de Novaerus oplossing de goedkeuring gekregen van de FDA, de Amerikaanse gezondheidsadministratie, die Novaerus aanwijst als de referentieoplossing op de markt, inzake het ontsmetten van de lucht tegen virussen.

Novaerus Defend 1050-model
De NanoStrike-technologie van het Novaerus Defend 1050-model (voor grotere ruimtes) inactiveert de micro-organismen snel op moleculair niveau. Binnen 15 minuten heeft de Defend 1050 een 4-log (99,99%) reductie aangetoond van het MS2 bacteriofaag RNA-virus, een geaccepteerd surrogaat voor SARS-CoV-2. De Defend 1050 heeft ook binnen 15 minuten een reductie van 4 log (99,99%) van Bacillus Globigii endosporen (bacteriële sporen) laten zien, die tijdens de langdurige werking (24 uur) van het toestel gehandhaafd bleef.  

Meer informatie
www.virusvrijademen.nl