world class workplace: foto tevreden werknemers

Avonturijn, De Hoop, Sint Maartenskliniek, Stichting Sprank en WieZorgt! zijn uitgeroepen tot World-Class Workplaces in de zorg. Dat maakte Effectory op 23 maart bekend, op basis van een grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap. Ruim 1 miljoen medewerkers beoordeelden hierin hun werkgever.

De branchewinnaars 2021 in de verschillende zorgsectoren kregen het hoogste rapportcijfer voor werkgeverschap. In mei maakt Effectory bekend welke organisatie uit deze lijst de allerhoogste score heeft gekregen. Dit is dé World-class Workplace van 2021!

Het meest eerlijke keurmerk voor goed werkgeverschap
Goede werkgevers verdienen erkenning. Daarom is Effectory 20 jaar geleden begonnen met het in kaart brengen en belonen van goed werkgeverschap. Het World-class Workplace-keurmerk is bedoeld voor organisaties die boven de landelijke benchmark voor goed werkgeverschap scoren. Het keurmerk is 100% gebaseerd op de feedback van medewerkers. Voor sollicitanten is dit hét bewijs dat ze bij één van de beste werkgevers terechtkomen.

Waarin blinken de winnaars uit?
World-class Workplaces onderscheiden zich ten opzichte van andere organisaties. Ze luisteren naar hun medewerkers en gebruiken hun feedback en ideeën om zich continu te verbeteren. Juist het afgelopen jaar is dit ontzettend waardevol gebleken.
Deze organisaties scoren hoog op bevlogenheid (7,8), medewerkers zijn vol passie met hun werk bezig. Klachtgerichtheid scoort hoog (7,7), wat betekent dat naast de medewerkers ook klanten profiteren van een positieve organisatiecultuur. Medewerkers ervaren veel autonomie (7,5), omdat ze de vrijheid krijgen om zelf hun werk zo goed mogelijk in te richten. Kaders en prioriteiten zijn helder en er is voldoende rolduidelijkheid (7,3). Nu er veel thuisgewerkt wordt, zijn dit belangrijke voorwaarden voor succes.