Donderdag 26 mei is Nijmegen het podium voor een conferentie over de toekomst van onze gezondheidszorg: Our Future Health.

Gedurende 24 uur worden op meer dan twintig locaties wereldwijd de nieuwste technologieën en ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg gedeeld. Het thema van de conferentie is hoe we de zorg beter, betaalbaar en toegankelijk en derhalve duurzamer kunnen maken, met behulp van innovaties en startups waar patiënten bij betrokken zijn (patientsincluded). Onder andere Minister Schippers (VWS), Neelie Kroes, prinses Laurentien en Jos de Blok (Buurtzorg Nederland) spreken op Our Future Health.

 Nieuwe conferentievorm
Our Future Health is de eerste gezondheidszorgconferentie waarin een fysieke en virtuele wereldwijde conferentie worden gecombineerd. De conferentie start in de Vereeniging in Nijmegen, waar zo’n 1200 genodigden kunnen luisteren naar een grote verscheidenheid aan sprekers uit binnen- en buitenland.

In de middag splitst Our Future Health zich. Terwijl in Nijmegen de fysieke conferentie doorgaat, reist Our Future Health via internet letterlijk de wereld rond. Via een live stream van 24 uur wordt  het daglicht langs twintig steden over de wereld gevolgd, waaronder Parijs, Londen, Stockholm, Basel, Boston, Toronto, San Francisco, Moffet Field (NASA) en Singapore. Verschillende gezondheidsinstellingen, bedrijven en patiënten vertellen over hun visie en initiatieven om de zorg beter, betaalbaar en toegankelijk te maken. Alle ‘talks’ komen nadien beschikbaar op de website.

Een aantal bezoekers van Our Future Health doet mee in een live experiment naar de beleving van het congres in de zaal en via de live-stream.

Interactief programma
Naast alle sprekers, zullen startups het podium betreden, die hun ideeën delen en ‘schokkende’ demonstraties geven over wat er allemaal mogelijk wordt in de zorg. Er is daarnaast ook ruimte voor muziek, kunst en plezier.

Aan het eind van de virtuele tour, vrijdag 27 mei op een nog aan te kondigen locatie, zal onder andere Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de actiepunten, oproepen en vraagstukken bundelen in de vorm van het “innovatievuur”. Dit “innovatievuur” wordt meegenomen naar de week van de e-health die een week later in Amsterdam plaatsvindt.

Deelname
Our Future Health is voor iedereen toegankelijk, van zorgprofessionals, tot patiënten en van mantelzorgers tot bedrijven. Deelname is gratis, maar wel op uitnodiging. Mensen kunnen een uitnodiging aanvragen door hun motivatie te delen op www.ourfuturehealth.org.

De conferentie is een initiatief van het Radboudumc REshape Center, als next step op de eerdere TEDx congressen in Maastricht en Nijmegen.

Bron: Radboudumc REshape Center