Nobama Care-Residentie Vroenhof
Beeld: Nobama Care

Nobama Care opent per 1 januari 2022 de deuren van woon-zorgcomplex Residentie Vroenhof in Houthem voor nieuwe bewoners met geheugenproblematiek.

Als erkende WTZi-zorgaanbieder biedt Nobama Care kleinschalige woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg en richt zich op 24-uurszorg voor ouderen met dementie.

Studio’s

Residentie Vroenhof bevat 19 zorgstudio´s voor ouderen met dementie met 24-uurszorg, begeleiding, verpleging, (huishoudelijke) verzorging en welzijnsactiviteiten. Extra services worden georganiseerd daar waar nodig. Elke zorgstudio bevat een ruime woon-/slaapkamer met eigen badkamer en is volledig naar eigen wens in te richten.

Serviceappartementen

Daarnaast heeft Vroenhof 40 aanleun-serviceappartementen waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Elk aanleun-serviceappartement bevat een ruime woon-/slaapkamer, badkamer, keuken en balkon en is naar eigen wens in te richten. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien voor een of twee personen. Afhankelijk van de zorgindicatie is het mogelijk om begeleiding, verzorging of verpleging op maat aan te vragen.

Tuin

Residentie Vroenhof heeft grote gemeenschappelijke ruimtes zoals een open keuken en zitkamers, waar bewoners samenkomen om te eten of te socializen. De grote parktuin biedt ruimte om te wandelen.

Gebouw en levenskwaliteit

Nobama Care werkt voor Vroenhof samen met architect Piet Vrencken en Maurice Hamers, ontwikkelaar van de residentie. Hiervoor wordt continu onderzoek gedaan naar de omgevingsfactoren voor mensen met dementie. Hamers: “We werken samen met wetenschappers van de Academische Werkplaats van de Universiteit Maastricht. Hun onderzoeken richten zich onder andere op kleinschalige woonvormen en factoren die de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten beïnvloeden.” Zo wordt er in het gebouw gewerkt met zachte, gedempte tonen, zoals natuurlijk groen en houttinten. Dat werkt rustgevend. Vrencken: “De akoestiek is zeer belangrijk en ook de connectie met de omgeving houden we sterk in de gaten. We willen geen opgesloten ruimtes en streven juist naar het creëren van een open huis.”