Immunochemie- en klinische chemietesten kunnen dankzij een revolutionaire techniek voortaan aanzienlijk sneller worden verwerkt. In Londen onthulde Siemens Healthineers de gepatenteerde Atellica™ Solution 1. Die maakt onder meer buistransport tot tien keer sneller en per component kunnen meer dan 400 immunochemietesten per uur verwerkt worden: de hoogste productiviteit per vierkante meter.

De presentatie voor de Europese markt werd bijgewoond door tal van laboratoriumprofessionals die enthousiast reageren. “De Atellica Solution biedt ons de technologische tools waar we heel erg lang op gewacht hebben”, aldus Dr. Josep Luís Bedini, hoofd van de Core Operative Area, Hospital Clínic de Barcelona. “Eindelijk zien we iets dat écht helemaal nieuw is voor de centrale laboratoria, dat voldoet aan onze technische eisen en beantwoordt aan onze workflow-behoeften.”

De Atellica Solution 1 is de eerste van een nieuwe lijn Atellica-producten, ontwikkeld door Siemens Healthineers. “We hebben de Atellica Solution 1 ontwikkeld op basis van de vraag van onze klanten en na uitgebreid onderzoek van markttrends”, aldus Franz Walt, President Laboratory Diagnostics. “Het resultaat is een baanbrekende innovatie, die eenvoud en gebruiksvriendelijkheid biedt. Zo kunnen onze klanten zich concentreren op de business zelf en op het verbeteren van klinische resultaten, en zijn ze minder tijd kwijt aan procesorganisatie.” De innovatie is volledig door Siemens Healthineers zelf ontwikkeld.

De oplossing is geschikt voor grote en kleine laboratoria, alsook voor hub-en satellietconstructies. Die kunnen voor uiteenlopende configuraties en locaties dezelfde reagentia gebruiken. Dit vereenvoudigt laboratoriumprocessen, stroomlijnt het voorraadbeheer en maakt consistente testresultaten mogelijk. De oplossing is verder voorzien van een multi-camerasysteem 1 en intelligente buisrouting 1 voor individuele aansturing van elke buis, van routine-aanvragen tot spoedaanvragen. Andere voordelen van de Atellica Solution 1 zijn bewaking en besturing op afstand om bedrijfstijden te maximaliseren, en een divers, groeiend assay-aanbod 1, dat gebruik maakt van beproefde detectietechnologieën.

  • Gepatenteerde, bi-directionele magnetische buistransporttechnologie 1 is tien keer sneller dan conventionele transportsystemen.
  • Analysesysteem voor immunochemietesten levert hoogste productiviteit per vierkante meter 2 – meer dan 400 testen per uur
  • Multi-camerasysteem en intelligente buisrouting maken onafhankelijke aansturing van elke buis mogelijk, van routineaanvragen tot spoedaanvragen 1.
  • Tot tien componenten en meer dan 300 verschillende configuraties1 (L- of U-vormig of lineair) kunnen standalone worden gebruikt of geïntegreerd in een automatiseringsomgeving 1.
  • Compatibel met meer dan 30 verschillende buistypen, waaronder ook buizen voor pediatrische afnames en speciale toepassingen.

1 Producten zijn ter beoordeling voorgelegd aan de Amerikaanse FDA. Niet in de handel verkrijgbaar. Vermelde functies zijn ontwikkelingsdoelstellingen. Toekomstige beschikbaarheid kan niet worden gegarandeerd.

2 Tegenover de grote IVD-marktconcurrenten.

3 Afhankelijk van testmix.

Voor meer informatie over Siemens Healthineers, zie www.healthcare.siemens.com.

Bron: Siemens