Dinsdag 22 september organiseerden de vaatchirurgen van Rijnstate een workshop operatietechnieken voor collega’s uit Colombia.
De buitenlandse collega’s waren hier om kennis te maken met de technieken van de Nellix-endoprothese die Rijnstate gebruikt.
Zo’n tien keer per jaar organiseren de vaatchirurgen van Rijnstate workshops over operatietechnieken voor collega’s uit binnen- en buitenland. Tijdens deze workshops komen er iedere keer nieuwe groepen chirurgen uit alle hoeken van de wereld, om kennis te maken met de technieken van de Nellix-endoprothese. Zo zijn er bijvoorbeeld al teams geweest uit Israël, Zuid-Amerika, Australië en Brazilië.
De Nellix-endoprothese is een nieuwe techniek die in Rijnstate sinds 2013 wordt gebruikt. Wij zijn één van de ziekenhuizen die hebben deelgenomen aan twee grote wereldwijde klinische onderzoeken. Inmiddels hebben we veel ervaring met deze operatietechniek en willen deze ervaring graag delen met vaatchirurgen die hier nog geen of weinig ervaring mee hebben.
Op onze website leest u meer over een operatie met de Nellix en kunt u het filmpje bekijken waarin een van onze patiënten zijn verhaal doet.