Rivas, Stockfotografie Beatrixziekenhuis

Instituut Verbeeten en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van Rivas Zorggroep, zijn een samenwerking aangegaan. Vanaf december 2016 houden de radiotherapeut-oncologen van Verbeeten spreekuur voor oncologiepatiënten in het Beatrixziekenhuis. Groot voordeel is dat de patiënt dichtbij huis afspraken kan maken met de radiotherapeut-oncoloog. Daarnaast bevordert deze manier van samenwerken op locatie een snelle en makkelijke communicatie tussen de specialisten onderling.

 Urologie-, borstkanker- en palliatieve patiënten die in aanmerking komen voor een bestralingsbehandeling, kunnen naar dit nieuwe spreekuur in het Beatrixziekenhuis. Zo kunnen patiënten dichtbij huis, in een vertrouwd ziekenhuis, advies en informatie krijgen van een radiotherapeut-oncoloog. Ook wanneer de bestralingsbehandeling achter de rug is kunnen controles in Gorinchem plaatsvinden.

Betere snellere zorg
Gestart wordt met één spreekuur per twee weken. Het streven is dit in de toekomst verder uit te breiden. Door deze manier van samenwerken op locatie wordt betere en snellere zorg mogelijk gemaakt, wat bijdraagt aan de service aan de patiënten en de kwaliteit van de behandeling.

Bron: Rivas