Recent is gestart met de bouw van het nieuwe, hightech distributiecentrum en hoofdkantoor van Shop Apotheke Europe in Sevenum (bij Venlo). Hiermee zet de online apotheek een volgende stap in haar ambities als een van de toonaangevende online apotheken van continentaal Europa. 

Op uitnodiging van de apotheek en partner Somerset Capital Partners waren meer dan 500 genodigden aanwezig bij de feestelijke ‘Eerste schop in de grond’ ceremonie, onder wie regionale beleidsmakers uit Nederland en Duitsland, vertegenwoordigers van bedrijven uit de regio en personeelsleden.

De verhuizing van het huidige kantoor en distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port West in Venlo, naar de nieuwe faciliteit in Sevenum op bedrijventerrein Trade Port Noord (binnen Greenport Venlo) is gepland voor de herfst van 2020. De nieuwe faciliteit is met 40.000 vierkante meter en 7.500 vierkante meter kantoorruimte meer dan twee keer zo groot en biedt de ruimte die nodig is voor de verdere ontwikkeling van Shop Apotheke Europe. De faciliteit zal bestaan uit een  state-of-the-art logistieke hub die aan te passen is aan het steeds sneller groeiende ordervolume van de online apotheek en waarmee ook steeds snellere bezorgprocessen kunnen worden gerealiseerd.

Tijdens zijn welkomstwoord onderstreepte Frank Kersten, partner bij Somerset Capital Partners, het hightech en duurzame karakter van het nieuwe distributiecentrum: ‘Wij zijn verheugd het eerste gasloze, volledig elektrische distributiecentrum van het bedrijventerrein Trade Port Noord te realiseren. Duurzaamheid van het gebouw vertaalt zich ook in duurzaam opgewekte energie door middel van zonnepanelen op het gehele dak’.

Joost van den Akker, demissionair gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de provincie Limburg (linksvoor op de foto), liet in zijn toespraak weten zeer verheugd te zijn met de uitbreiding: ‘De regio Venlo-Venray is dé logistieke  hotspot van Nederland en van groot belang voor onze logistieke verbindingen met Europa. De vestiging van dit nieuwe distributiecentrum bevestigt die status wederom. Daarnaast past de komst van Shop Apotheke perfect bij de ambities van de provincie Limburg om de werkgelegenheid te versterken én te behouden, en de internationale handel in het gebied verder uit te breiden door middel van logistieke verbindingen.’

Ook Bob Vostermans, wethouder Wonen, Economie, Ruimtelijke Ordening van de gemeente Horst aan de Maas (rechtsvoor op de foto), stelt dat de aanwezigheid van dit bedrijf een enorme boost geeft aan de regio én de gemeente.

Gastheer Stefan Feltens, CEO van Shop Apotheke Europe, keek tijdens de ceremonie alvast naar de rooskleurige toekomst van de online apotheek: ‘Ons doel is om sneller te groeien dan onze concurrenten in de markten waar we nu actief zijn, zeker in Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Binnen enkele jaren zou het nieuwe logistieke centrum het verzendvolume kunnen vergroten van 8,5 miljoen naar 35 miljoen pakketten per jaar. Deze verwachte snelle groei is mede gebaseerd op de verwachte introductie van het elektronische recept in Duitsland; Shop Apotheke Europe Europe is een full-service apotheek en levert in Duitsland ook medicijnen op recept.’