Silverein, fusie in Utrechtse ouderenzorg. Foto oudere dame
Directeur Marc Kosman van Silverein: "Wij willen de persoon achter de cliënt graag leren kennen. Wat zijn hun wensen en behoeften."

De ouderenzorgorganisaties De Brug (Driebergen-Rijsenburg, De Bilthuysen (Bilthoven) en Lyvore (Soest) fuseren per 30 juni tot één sterke zorgorganisatie onder de naam Silverein. Er was al een intensieve samenwerking tussen de drie lidorganisaties van Zorggroep De Opbouw. Deze fusie in de Utrechtse ouderenzorg was dan ook een zeer voor de hand liggende ontwikkeling.         

Directeur Marc Kosman: “Door onze bestaande samenwerking te bekrachtigen met deze fusie kunnen we ons nog beter richten op onze missie; een sterke ouderenzorgorganisatie die ouderen met een zorghulpvraag optimaal ondersteunt en verzorgt. Daarbij ligt de nadruk op een waardig en waardevol leven, waarin iedereen ruimte heeft zichzelf te zijn”. Yvonne van Stiphout (voorzitter Raad van Bestuur zorggroep De Opbouw) stelt op de Opbouw-website van de zorggroep dat de fusie van de drie ouderenzorgorganisaties binnen de zorggroep de positie van de instellingen verstevigt. Zij duidt daarbij zowel op kwaliteit als  slagvaardigheid.

Silverein

Over de naam Silverein is bewust nagedacht. Marc Kosman licht toe dat het woorddeel ‘Silver’ verwijst naar de zilverkleurige haren, de levenservaring en wijsheid van cliënten. ‘Rein’ betekent ‘raad’ of ‘raadgever’. In combinatie staat de naam voor de cliëntgerichtheid van de organisatie. Bij Silverein werken straks meer dan 2900 medewerkers die zich samen met ruim 1500 enthousiaste vrijwilligers inzetten voor de zorg aan zo’n 2000 cliënten.

Naasten van bewoners

Niet alleen cliënten zijn welkom bij Silverein, ook voor familie en verwanten, medewerkers en vrijwilligers staat de deur open. “We hebben een zware periode achter de rug”, memoreert directeur Marc Kosman, “Maar we zijn op de goede weg, waarin we corona steeds meer achter ons kunnen laten. En dat betekent ook dat de maatregelen langzaamaan versoepeld kunnen worden.”

Zorggroep De Opbouw

Zorggroep De Opbouw is een landelijke overkoepelende stichting die zorg en ondersteuning biedt aan verschillende cliëntgroepen. De Opbouw bestaat uit meerdere zorgorganisaties. Zideris en Prinsenstichting richten zich op de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De Brug, Bilthuysen en Lyvore (na de fusie in de Utrechtse ouderenzorg samen Silverein) zijn gespecialiseerd in ouderenzorg.