Bij het Westfriesgasthuis kunnen patiënten zich vanaf 7 juli voor hun afspraak bij de polikliniek van cardiologie digitaal aanmelden.

Daardoor hoeven ze niet meer te wachten bij de balie.

Digitaal aanmelden
Patiënten melden zich bij de polikliniek van cardiologie aan met een geldig Nederlands identiteitsbewijs. De scanner haalt vervolgens de afspraakgegevens op uit het patiëntendossier van het ziekenhuis. De patiënt kan vervolgens direct plaatsnemen in de wachtruimte. De arts of verpleegkundige krijgt een signaal dat de patiënt er is. Het voordeel voor patiënten is dat ze niet meer hoeven te wachten bij de balie. Het Westfriesgasthuis is het eerste ziekenhuis in Nederland waar patiënten zich op de poli digitaal kunnen aanmelden.

Testfase
De aanmeldzuil past in het beleid van het Westfriesgasthuis om patiënten optimale service te bieden. Als deze testfase succesvol verloopt, wil het Westfriesgasthuis de zuilen ook bij andere poli’s invoeren. Naar verwachting volgen de poliklinieken van chirurgie en radiologie na de zomer. De balies op die poli’s worden dan ook vervangen door een aanmeldzuil, waarbij medewerkers in de buurt zijn om de patiënt te helpen. De algemene balie in de centrale hal blijft gewoon bestaan.

 Bron: Westfriesgasthuis