Het Spaarne Gasthuis Haarlem mag zich een jaar lang het beste ziekenhuis in Nederland noemen.

Het ziekenhuis staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100, die op zaterdag 14 november 2015 verschijnt.

Bestuursvoorzitter Peter van Barneveld: “Een resultaat van formaat, waar wij met zijn allen bijzonder trots op zijn. Het is een enorme beloning voor onze inzet voor onze patiënten en een waardering voor de kwaliteit van het ziekenhuis.”

Het Algemeen Dagblad kijkt voor de ziekenhuis Top 100 vooral naar de gegevens die het ziekenhuis zelf beschikbaar stelt aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. Omdat het over gegevens van 2014 gaat, zijn Spaarne Gasthuis Haarlem en Hoofddorp nog afzonderlijk beoordeeld. Hoofddorp is geëindigd op de 36ste plaats. Spaarne Gasthuis Haarlem scoort over de hele linie bijzonder goed en levert vooral vooraanstaande zorg voor kwetsbare oudere patiënten.

Peter van Barneveld: “We stellen altijd het belang van onze patiënten voorop bij alles wat we doen. Het belangrijkste blijft dat onze patiënten deze positie ook zo ervaren. De lat ligt hoog. De basis van dit succes is samenwerking op alle niveaus binnen het ziekenhuis; het maakt geen verschil of je nu in de schoonmaak werkzaam bent of als medisch specialist werkt.”