Met een optimale behandelkeuze voor patiënt met prostaatkanker door uro-oncologische samenwerking wint St. Elisabeth Ziekenhuis de Sanofi Onco Care Challenge 2015.
Op 5 november vond de finale van de Onco Care Challenge 2015 plaats in Breukelen. Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg won de finale met hun project Optimale behandelkeuze voor patiënt met prostaatkanker door uro-oncologische samenwerking. Met een vurig betoog overtuigde het team van het ziekenhuis de jury te kiezen voor hun project. Hiermee sleepten zij het prijzengeld binnen, zodat zij hun project kunnen uitvoeren. Ook de andere ingezonden projecten werden tijdens de finale gepresenteerd, om zo uitwisseling van ideeën ter verbetering van de zorg te stimuleren.
Project: Optimale behandelkeuze voor de patiënt met prostaatkanker
Met hun project wil het St. Elisabeth Ziekenhuis een instrument ontwikkelen. Doel van dit instrument is een nauwkeurige inschatting te geven van de klinische situatie van de patiënt bij wie een beleid gemaakt moet worden voor vervolgtherapie. Zo zal niet alleen geobjectiveerd worden wat patiënt nog allemaal wil, maar ook wat hij nog kan ondergaan om zijn doelen te bereiken.
Verzamelen verbeteringen oncologische zorg
Zorgverleners worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen rond de oncologische zorg en hebben daar vaak creatieve oplossingen voor. Deze ideeën zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren. Gebrek aan tijd en geld spelen hierbij een belangrijke beperkende rol. Sanofi heeft de Onco Care Challenge in het leven geroepen als platform voor het verzamelen van ideeën rond de oncologische zorg. Met Onco Care Challenge biedt Sanofi een podium voor het stimuleren en uitwisselen van innovatieve, bruikbare ideeën. Het meest innovatieve project – die een aantoonbare bijdrage levert aan de verbetering van oncologische zorg op maat – wil Sanofi ondersteunen en uitvoeren om samen met de zorgverleners de zorg rond oncologie extra aandacht te geven en waar mogelijk te verbeteren.
Meer informatie:

Over Sanofi
Sanofi – een toonaangevend, wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg – ontdekt, ontwikkelt en verspreidt therapeutische oplossingen gericht op de behoeften van patiënten. Sanofi heeft zeven groeiplatformen: de behandeling van diabetes, vaccins, innovatieve geneesmiddelen, zelfzorgmiddelen, opkomende markten, diergeneesmiddelen en het nieuwe Genzyme. Sanofi is genoteerd aan de beurs in Parijs (EURONEXT: SAN) en de beurs in New York (NYSE: SNY). www.sanofi.nl