Star-shl start drive-thru bloedafname

Afgelopen maandag is Star-shl in ’s Gravenpolder gestart met een pilot voor een drive-thru bloedafname. Star-shl speelt met deze nieuwe dienst in op zowel de behoefte aan gevoel van veiligheid (vanuit je eigen auto) als op het gemak van een drive-thru. De pilot is in samenwerking met de huisartsen Zorg op Zak tot stand gekomen en loopt tot en met 9 april.

Mensen die in Zeeland bloed moeten laten prikken, kunnen dit de komende weken vanuit hun eigen auto laten doen. “Sinds de komst van corona zien we een groep mensen die minder makkelijk naar een prikpost komt. Tegelijkertijd raakt een ontwikkeling als ‘verplaatsbare dienstverlening’, zoals bijvoorbeeld een teststraat, steeds meer ingeburgerd”, verklaart Madelein Leegwater, sectordirecteur Markt & Relaties bij Star-shl. “De patiënt verandert qua behoeftes en Star-shl beweegt hier in mee. Zo proberen wij onze service richting de patiënt te vergroten.”

Netwerk
Stichting Star-shl werkt in Zuidwest Nederland samen met meer dan 2.500 huisartsen, 460 verloskundigen en ruim 250 zorginstellingen op het gebied in medische en laboratoriumdiagnostiek. De stichting beschikt over een netwerk van 350 bloedafnamelocaties en 14 diagnostische centra. De trombosedienst van Star-shl ondersteunt ruim 30.000 patiënten bij het gebruik van medicatie.