Nieuwe interactieve Schoon Ziekenhuis training

Tork, een merk van Essity, lanceert een interactieve online Schoon Ziekenhuis-training, die facilitair managers ondersteunt bij het veilig en hygiënisch houden van onder andere patiëntenkamers. De training, gebaseerd op de praktijkrichtlijnen van ‘the Association for the Health Care Environment’ (AHE), is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Spaans en Arabisch.

Als aanvulling op de nieuwe training biedt Tork tevens een ‘Train-the-Trainer’ presentatie, die managers helpt bij het trainen van hun teams. Aanleiding voor de training is een recente enquête van Essity waaruit blijkt dat zeven op de tien mensen hogere verwachtingen hebben van de hygiënenormen van ziekenhuizen sinds Covid-19. Het schoonmaakpersoneel speelt een belangrijke rol in het helpen creëren van hygiënische zorgomgevingen. “Ieder ziekenhuis en organisatie heeft andere behoeftes. De interactieve Schoon Ziekenhuis-training is daarom vanaf elk apparaat toegankelijk, waardoor managers met hun medewerkers naar eigen behoefte in verschillende ruimtes en situaties kunnen trainen”, zegt Doris Berens-Bredahl, Regional Marketing Manager Health Care.

Interactieve patiëntenkamer
De training neemt de deelnemer mee in een interactieve patiëntenkamer om de juiste schoonmaakstrategieën te leren. Hier worden alle stappen doorlopen voor een optimale reiniging. Tussendoor worden er diverse tips en trucs meegegeven. Aan het einde van de sessie laat de score zien hoe goed de deelnemer heeft gescoord en of alle oppervlakken die veel worden aangeraakt in de kamer zijn schoongemaakt.

Meer informatie over de trainingstool is te vinden op: https://www.tork.nl/hygiene/oppervlaktereiniging/interactieve-ziekenhuis-training