Met ingang van 1 maart 2021 is Tjerk van der Meer (46) benoemd tot bestuursvoorzitter van het internationale ingenieursbureau Deerns Groep B.V. Hij volgt Jan Karel Mak op, die aanblijft als lid van de raad van bestuur.

Van der Meer is sinds juni 2019 lid van de RvB van Deerns Groep en bekleedde eerder internationale leidinggevende posities bij Arcadis en Royal HaskoningDHV. “Het is voor mij een bijzondere eer leiding te geven aan één van de oudste bureaus van Nederland met een sterke internationale positie. In deze bijzondere tijden zien we veel beweging in onze markten, daar biedt de kennis van Deerns op het snijvlak van gebouwen en technologie veel perspectief.”

Ontwikkeling marktgerichtheid
Peter de Neef, voorzitter van de raad van commissarissen bij Deerns Groep, toont zich verheugd over de benoeming van Van der Meer: “Van der Meer heeft sinds zijn aantreden bij Deerns veel bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de marktgerichtheid van Deerns. Hij heeft uitstekende leiderschapskwaliteiten en meer dan twintig jaar internationale ervaring in advies- en engineeringsprojecten. Wij zijn ervan overtuigd dat hij in zijn nieuwe rol de duurzame groei van Deerns en zijn opdrachtgevers verder zal versnellen.”

Deerns voorziet op kortere termijn verdere groei in marktsectoren als data & high tech, life sciences en gezondheidszorg. Ook worden, zeker in tijden van Covid-19, steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van en veiligheid en gezondheid in gebouwen.