De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft ontheffing verleend voor een unieke crowdfundingactie voor ADRZ locatie Vlissingen.
Zeeland krijgt daarmee de primeur: het is de eerste keer dat het vastgoed van een Nederlands ziekenhuis zal worden gefinancierd met crowdfunding. Dat wordt mogelijk dankzij een initiatief van betrokken Zeeuwen en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ).
De crowdfunding wordt georganiseerd door Zeeland Investments Beheer (ZIB), die hiervoor het platform ZIB Crowdfunding heeft opgericht. ZIB is een beheerder van beleggingsfondsen in vastgoed met een positief en stabiel trackrecord van meer dan 16 jaar, met meer dan 2.500 particuliere investeerders. Onder meer de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe is een belangrijke drijvende kracht achter ZIB.
Nog voordat de crowdfunding een feit was, heeft zich al een overweldigend aantal geïnteresseerden bij ZIB gemeld dat mee wil doen om de revitalisatie van het ziekenhuis financieel mogelijk te maken. In totaal hebben zich al meer dan 800 belangstellenden gemeld. De crowdfundingactie komt, net als de andere activiteiten van ZIB, onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).