E-health-oplossingen biedt positieve perspectieven in een markt die onder druk staat onder stijgende vraag en strakke budgetten. Succes is echter niet vanzelfsprekend.

Het hangt onlosmakelijk samen met de adoptie onder de mensen die ermee werken: de zorgprofessionals en hun cliënten. De vakbeurs Zorg & ICT slaat een brug. Van 5 tot 7 april 2016 kunnen bezoekers zich laten inspireren en informeren over mogelijkheden van e-health om hun zorgprocessen en -toepassingen te optimaliseren.

Jaarbeurs werkt dit jaar samen met Redmax – adviesbureau voor digitale-zorginnovaties – voor een inhoudelijk nog sterker programma. Het doel is om als zorgmarkt optimaal te profiteren van de mogelijkheden van e-health-producten. In een speciaal daarvoor ingericht theater behandelen sprekers verschillende onderwerpen, waaronder de psychologie achter gedragsverandering en de kansen voor e-health, disruptie in de zorg, en virtual health. Daarnaast komen ervaringsdeskundigen (patiënten en cliënten) aan het woord over hun ervaringen met e-health, en presenteren drie start-ups hoe de zorg met e-health eenvoudiger te maken is.

“De meeste organisaties besteden drie kwart van hun tijd aan technische innovatie en slechts een kwart aan menselijke innovatie”, zegt Wouter Wolters, programmamanager en senior adviseur e-health bij Redmax. “Succesvol innoveren door e-health in te zetten vraagt om aandacht voor de menselijke kant en niet alleen voor de technische kant. Een goed evenwicht hiertussen zorgt voor toename in gebruik. En dat is nodig om écht de vruchten van e-health te plukken.”

Paul Verdult, brandmanager bij Jaarbeurs, vult aan: “Daarom richten we ons dit jaar naast kennisoverdracht en innovaties vooral op de gebruiker. Want de producten bieden alleen meerwaarde als ze op de juiste manier gebruikt worden. Dat benadrukt Benjamin Gardner, Senior Lecturer bij King’s College London, nogmaals met zijn interessante presentatie over de psychologie achter gedragsverandering en de kansen voor e-health. We zijn erg benieuwd naar de reacties van bezoekers op dit thema.”

De driedaagse beurs is het enige jaarlijkse platform dat voorziet in de ICT-informatiebehoefte van de Nederlandse zorgsector en is geopend van 5 tot en met 7 april 2016 van 9.30 tot 16.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden. Het programma bestaat uit diverse seminars en presentaties, en wordt in de komende weken verder aangevuld.

Bezoekers krijgen een combinatieticket dat ook toegang biedt tot het evenement Welkom in de Zorg op 6 en 7 april 2016, ook in Jaarbeurs. Hier krijgen zij meer informatie over gastvrijheid en beleving in de zorg.

Over Zorg & ICT:
De vakbeurs Zorg & ICT vindt plaats van 5 tot en met 7 april 2016 in Jaarbeurs in Utrecht. Via verschillende seminars en presentaties krijgen bezoekers inspiratie en informatie om hun zorgprocessen en -toepassingen met behulp van ICT te verbeteren.

Bron: Zorg & ICT