De deelnemers die gisteren meededen aan de TCS Amsterdam Marathon hebben gezamenlijk € 203.800 aan sponsorgeld opgehaald voor het VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA).
Zo’n 45.000 mensen stonden gisteren in een koud en regenachtig Amsterdam in de startblokken voor een flinke uitdaging: de 40e editie van de Amsterdam Marathon. Om 9.30 uur begonnen de atleten in het Olympisch Stadion aan hun race. Ongeveer 17.000 deelnemers gingen voor de hele marathon, de rest ging voor de 21 en 8 kilometer.
In het Olympisch Stadion kreeg prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA, de cheque met het opgehaalde bedrag overhandigd van Natarajan Chandrasekaran, TCS’ CEO & MD, en Koert Hetterscheidt, directeur Le Champion. Het bedrag van € 203.800 werd bij elkaar gebracht door lopers en toeschouwers, medewerkers en vrijwilligers van VUmc, donateurs van stichting VUmc CCA en klanten en medewerkers van Tata Consultancy Services (TCS), dat al drie jaar de titelsponsor is van het evenement.
‘Ik ben bijzonder trots en dankbaar voor de steun die het VUmc Cancer Center Amsterdam dit jaar weer heeft gekregen.  Dankzij TCS, Le Champion, deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en overige sponsoren, kunnen wij nog meer onderzoek doen naar kanker, wat heel hard nodig blijft. Met de opbrengst van dit jaar kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan verder onderzoek naar opslag van en analyses uit bloedmonsters. Dit is een zeer snelle (en vroege) manier van diagnosticeren van kanker en geeft nauwkeurige informatie voor het bepalen van de behandeling. Dit vergroot de kans op genezing voor mensen met kanker aanzienlijk’, aldus prof. dr. Geert Kazemier.
Bron en foto: VUmc