Martijn van Mourik, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Technische Geneeskunde en onderzoeker in het AMC, geeft woensdag 14 juni een gastlezing.

Er zijn al meer dan 500.000 medisch technische producten beschikbaar van chirurgische handschoenen, MRI scans tot vingermanchetten die je bloeddruk meten.

In Nederland is technische geneeskunde een snel groeiend specialisme met al 250 afgestudeerden. Zij gaan vaak in ziekenhuizen met zorgprofessionals aan de slag om te onderzoeken welke technische innovaties de weg van diagnose naar herstel verkorten en verbeteren. En of deze wel efficiënt ingezet kunnen worden.

Volgens Martijn van Mourik, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Technische Geneeskunde en onderzoeker in het AMC, gaat medische techniek de zorg op zijn kop zetten de komende jaren. Hij geeft woensdag een gastlezing over zijn vak en de invloed van techniek op de afdeling cardiologie en in de operatiekamer. Hij is te gast bij Edwards Lifesciences BMEYE, marktleider in hartkleppen en IC monitoring apparatuur.

Nieuwsgierig?

Bij deze de uitnodiging de Nederlandse bijeenkomst bij te wonen of een interview te hebben met Martijn.

Foto: Philips Ingenia MRI scanner

Bron: Public Eyes